Költészet 21. századi köntösben – Kedden indul az AndréVajna zenés irodalmi turné

Erdélyi körútra indul az AndréVajna produkció, amely két volt MasterCard Alkotótárs Ösztöndíjas költő, André Ferenc és Vajna Ádám zenés irodalmi & spoken word műsora. Március 5. és 14. között hét erdélyi városba látogatnak el: Kolozsvárra, Marosvásárhelyre, Csíkszeredába, Kovásznára, Székelyudvarhelyre, Kézdivásárhelyre és Sepsiszentgyörgyre.

Körülbelül két éve tervezi André Ferenc költő, slammer, műfordító, a marosvásárhelyi Látó folyóirat szerkesztője és Vajna Ádám költő, műfordító, a Hévíz folyóirat, az Észak és a Versumonline szerkesztője, hogy bemutatják különleges zenés irodalmi műsorukat. A turné március 5-én, kedden veszi kezdetét a kolozsvári Planetariumban, ezt követően pedig hat másik városban is lehetőség lesz meghallgatni az alkotók saját szövegeiből és zenéiből összeállított műsort.

A koncertet minden alkalommal egy rövid irodalmi beszélgetés előzi meg egy helyi moderátor segítségével. André Ferenc elmondta, hogy ezt azért is tartották fontosnak, mert elsősorban mindketten irodalmárok, leginkább költőként ismeri őket a közönség, és bőven van mit mondaniuk az irodalomról és a saját költészetükről is. Nem egy szövegbemutatónak szánják, ám az esemény valahol mégis csak egy szerzői est, amelynek a koncert egyfajta csúcsdísze lesz.

Az irodalmi beszélgetés után az estek második felében aztán „elindul a pszichedelikus gitár riffek és meditatív loopok sodrása. Popslágerek és versek, slam poetry és hip-hop ütemek ötvözetéből áll össze a koncert egy emlékezetes utazássá Erdélytől Új-Zélandig, ószövetségi motívumoktól a Mónika show-ig. A valóságunktól a valóságunkig” – írják közleményükben az alkotók.

Forrás: André Ferenc személyes archívuma

Az AndréVajna zenés irodalmi turné első állomása Kolozsvár lesz: március 5-én, kedden 20 órától a Planetarium látja vendégül a duót, az irodalmi beszélgetés moderátora pedig Fazakas Réka lesz. Másnap, március 6-án Marosvásárhelyre érkezik a műsor: 19 órától a Döme’s Pub ad otthont az előadásnak, a beszélgetést pedig Kányádi Orsolya moderálja majd.

Március 7-én Csíkszeredában, a Csíki Játékszín kamaratermében kerül sor a turné harmadik előadására. 19 órától Kész Orsolya kérdezi majd az alkotókat. Március 8-án Kovásznára érkezik a produkció: a Kovászna Városi Művelődési Ház Ignácz Rózsa termében 18 órától Czilli Aranka beszélget majd a fellépőkkel.

Március 11-én A Székelyudvarhelyi Művelődési Ház koncerttermébe várják az érdeklődőket. 18 órától Szabó K. Attila moderálja az irodalmi beszélgetést. Másnap, 12-én 18 órától Kézdivásárhelyen, a Vigadó Művelődési Központban kerül sor a turné hatodik műsorára. A beszélgetést Szalló Tünde vezeti.

Az André Ferenc – Vajna Ádám duó Sepsiszentgyörgyön zárja erdélyi turnéját. Március 13-án 18 órától a Bod Péter Megyei Könyvtár ad otthont az utolsó előadásnak, az azt megelőző beszélgetés során Szabó Eszter kérdezi majd az alkotókat.

A belépés a turné minden állomásán ingyenes, a koncert után pedig a szerzők szívesen dedikálnak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?