Kolozsváron állhat össze Közép-Európa legnagyobb rockzenekara

Ha a járványügyi helyzet engedi, akkor az Iskola Alapítvány támogatásával és szervezésében 2021. június 19-én, esős idő esetén másnap, 20-án Kolozsvár főterén állhat össze Közép-Európa legnagyobb zenekara.

A CityRocks énekesek, dobosok, gitárosok, basszusgitárosok és billentyűs hangszeresek jelentkezését várja a nagyzenekarba. Magyarországon, 2018-ban Szegeden 400-an, Kecskeméten 2019-ben már 500-an zenéltek együtt. Az eddigi koncerteken a legfiatalabb résztvevő 6, a legidősebb 71 éves volt. A profi zenészek mellett voltak kisiskolások, tinédzserek, többgyerekes anyukák, apukák, vagy akár a nyugdíjhoz közelítő rutinos rockerek, otthon saját örömükre zenélők és a munka mellett egy (vagy több) bandában játszó félhivatásosok is. A szervezők alapvető célkitűzése – az élő zene népszerűsítése mellett – egy összetartó, zenét szerető és művelő közösség kialakítása. 

„Összeállítottuk a kolozsvári flashmob dallistáját, a számokhoz pedig elkészültek a hangszeres oktatóvideók is. Így a rutintalanabb zenészeknek is lehetőségük nyílik magas színvonalú felkészülésre, és arra, hogy valódi élményt szerezzenek maguknak a részvétellel. A nagyzenekarba tehát a profik mellett bátran jelentkezhetnek amatőr zenészek, sőt, olyanok is, akik eddig csak otthon, egyedül játszottak. A számokat úgy választottuk ki, hogy azok mindenki számára könnyen eljátszhatók legyenek, és a helyszínen tényleg egy felszabadult örömzenélés lehessen” – mondta Gajda Ferenc a CityRocks főszervezője. 

A jelentkezőknek mindössze egy kisvideót kell küldeniük magukról vagy zenekarukról, amelyben zenélnek. Akik felvételt nyernek, azoknak e-mailben küldik el a további információkat és az oktatóanyagokat.

A CityRocks eddigi koncertjeiről készült kisfilmek bejárták a világot. „Már 130 milliónál is több megtekintést értek el a szegedi és a kecskeméti koncertről készült filmjeink világszerte, emellett számos nemzetközi zenei szaklap is beszámolt az eseményeinkről” – mondta a CityRocks filmjeinek rendezője. Révész Zsolt szerint egyre többen jelentkeztek Európa több országából is az élő nagykoncertekre. „A zenészek és a közönség számára is ingyenes a részvétel. Készülünk arra is, hogy a koncertet több kamerával, élőben közvetítsük” – tette hozzá Révész Zsolt.

A kolozsvári koncertre a cityrock.ro weboldalon jelentkezhet mindenki, aki előadóként szeretne részt venni az eseményeken. A szervezők felhívják azon érdeklődők figyelmét, akik regisztráltak a 2020-ban meghirdetett rendezvényre, hogy amennyiben idén szeretnének részt venni a flashmobon, ismét be kell jelentkezniük kitöltve a bejelentkezési űrlapot.

Kimaradt?