Háromnapos rendezvénnyel készülnek a 18. Kolozsvári Népzene- és Néptánctalálkozóra

A kolozsvári Ördögtérgye Néptáncegyüttes megszervezi a 18. Kolozsvári Népzene- és Néptánctalálkozót, amelyet szeptember 29. és október 1. tartanak a Kolozsvári Diákművelődési Házban és a Romulus Vuia Etnográfiai Parkban.

A néptáncegyüttes tájékoztatása szerint csütörtökön, szeptember 29-én, 19 órától a Háromszék Táncegyüttes Átöltözés című előadása nyitja az idei rendezvényt.

Pénteken, szeptember 30-án délelőtt 10 órától és déli 12 órától szintén a Háromszék Táncegyüttes Világhírű Redever című előadására várják a gyerekeket. Este 8 órától az Udvarhely Néptáncműhely Móka című előadását tekintheti meg a közönség a Kolozsvári Diákművelődési Ház színpadán.

A szombati nap első felében rendhagyó helyszínen, a Romulus Vuia etnográfiai parkban zajlanak majd programok. Délelőtt 10-től egészen 18 óráig kézműves vásár lesz a Bejön a vidék közreműködésével, 17 óráig gyermekfoglalkozásokat tartanak (kézműveskedés, táncház, népi fajátékok, hangszerbemutató) – a Mókatár egyesület, az Ördöngös zenekar és a Bugri népi fajátékok közreműködésével.Fotó: György Tamás/Facebook

Szintén szombaton, 11 órától tartják meg a II. „Tüzet viszek…” Gyermek- és Ifjúsági Néptáncgálát, majd tárlatvezetéshez csatlakozhatunk a falumúzeumban. 14 és 15 óra között a Bogáncs, a Kisbogáncs és Zurboló Táncegyüttesek előadása lesz látható, majd 15 órától könyvbemutatót tartanak. 16 órától ismét tárlatvezetés lesz a falumúzeumban, ezt követően pedig divatbemutatón ismerhetik meg az érdeklődők az Esztány, a Kezek és a Manooda – Felt and more termékeit. Este 7 órakor pedig már a Kolozsvári Diákművelődési Házban szervezik meg a gálaműsort.

A rendezvény záróestje a XV. Erdélyi Néptánc Antológia gálájának ad helyet, amelyen 12 erdélyi táncegyüttes produkcióját láthatja a közönség. Fellép a Gyöngyvirág Néptáncegyüttes Csittszentivánból, a Hajdina Néptáncegyüttes Marosludasról, a Kikerics Néptáncegyüttes Segesvárról, a Kincskeresők Néptáncegyüttes és Százlábacska Néptáncegyüttes Sepsiszentgyörgyről, a Kis Bekecs Néptáncegyüttes Nyárádszeredából, a Kökényes Néptánccsoport Dicsőszentmártonból, a Napsugár Néptáncegyüttes Marosszékről, a Terbete Néptáncegyüttes Zilahról, a Borsika Néptáncegyüttes Marosvásárhelyről, valamint a Szarkaláb és Ördögtérgye néptáncegyüttes Kolozsvárról.

A Néptánctalálkozó alatt minden estét táncházzal zárnak a Heltai Heltai FolkCenterben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?