Hagyományőrző családi napokat szerveznek Kémeren

Közösségi programok, koncertek, nótaest, táncház, gyermekelőadások, közös főzés és ünnepi istentisztelet is lesz a szilágysági Kémeren tartandó hagyományőrző családi napokon. 

Pillanatkép a tavalyi sikeres rendezvényről | A szerző felvétele

Tizennyolcadik alkalommal rendezik meg október 14–16. között a kémeri hagyományőrző családi napokat, melynek keretén belül Régi nóta, híres nóta címmel péntek este nótaestet tartanak a Kemsilvanum panzióban. A jó hangulatot Szőcs Lőrincz és népi zenekara biztosítja, fellép Szávuly Júlia és Gyárfás István, majd a Jánosi Music Band szórakoztatja a jelenlévőket. A szervezők arra kérik az érdeklődőket, hogy részvételi szándékukat október 10-ig jelezzék a procamar@yahoo.com címen.

Szombaton délelőtt a kémeri művelődési ház udvarán családi lekvárfőzésre, közös ebédkészítésére, hivatalos megnyitóra kerül sor, délben Gyuri bohóc interaktív műsorát nézhetik meg a gyermekek, de lesz helyben készült palacsinta, fánk, lángos és kiflik kóstolója is. És a gyerekekkel mi lesz? címmel 13 órától kerekasztal-beszélgetést tartanak a mai család felelősségéről, a gyermek és a szülők szerepéről, ezzel egyidőben asztalitenisz-bajnokságon vehetnek részt a sportkedvelők. Az ebéd után a táncházban fellép a szentpéterszegi Rozmaring néptánccsoport, majd a részvevők a Libavonat zenekar humoros, táncos műsorát tekinthetik meg. Ugyanaznap 18 órától a soponyai Tábortűz Singers koncertezik, ezt követően szüreti bálra hívják a szórakozni vágyókat, melyen a Jánosi Music Band zenél. A nap folyamán lesz könyvvásár, ugrálóvár, lekvár- és ízvásár, büfé és kirakodó vásár.

A háromnapos rendezvény vasárnap ünnepi istentiszteletet zárul.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?