Feminista westernsorozaton dolgozik Pálfi György és Tarr Béla

Tarr Béla a producere, Pálfi György pedig a rendezője az AMC Network megrendelésére készülő Fata Morgana című sorozatnak, derül ki a Variety cikkéből.

A feminista westernnek nevezett sorozat a lap szerint a közép-európai pusztán játszódik a 20. század elején, főszereplője egy Victoria nevű nő, aki a Pipásnak álcázva sorra gyilkolja meg az elnyomott nők erőszakos férjeit.

A sorozat valószínűleg Pipás Pista történetéből és más alföldi legendákból inspirálódik, írja a Telex.hu. Közép-Európa valós legendáin alapuló, lebilincselő thriller, amely mélyebb témákat is mer feszegetni” – idézi a Variety Harmi Gábort, a gyártó Queenside Pictures munkatársa.Pálfi György (balra) és Tarr Béla

Pipás Pistát a valóságban Fődi Viktóriának hívták, 1882-ben született Szegeden és nyomorban nőtt fel, apja alkoholista volt és szexuálisan bántalmazta. Kényszerből ment hozzá egy nála 27 évvel idősebb férfihoz, aki szintén bántalmazta. Az első világháború alatt elváltak vagy férje eltűnt, ezután egy tanyán élt magányosan, és rendszeresen férfinak öltözve vállalt napszámot, mert így könnyebben alkalmazták és nagyobb bért is kapott. A környéken az 1920-as évek folyamán több férfi öngyilkos lett, később azonban kiderült, hogy egy részüket a Pipás Pistának öltözött Viktória tette el láb alól a feleségek megbízásából. 1933-as tárgyalásán két gyilkosságot bizonyítottak rá. Halálra ítélték, büntetését végül életfogytiglanra módosították. 1940-ben halt meg a fogházban, tüdőtágulatban.

A projektet a június 21-én, Toledóban kezdődő Conecta Fiction & Entertainment nemzetközi tévékoprodukciós fórumon mutatják be.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?