HBO-sorozatban jelenik meg Karikó Katalin karaktere

HBO-sorozat készül a COVID-19 vakcinákról, Karikó Katalint Sarah Paulson Emmy- és Golden Globe-díjas amerikai színésznő játssza, a rendező pedig Adam McKay, a Netflix évvégi sikerfilmjének, a Ne nézz fel! (Don’t Look Up) című szatírának a direktora, derül ki a complex.com cikkéből.

A limitált széria két hírvivő RNS-en alapuló oltóanyag és egy vektor-alapú vakcina kifejlesztését és kemény versengés és harc árán történt elterjesztését mutatja be. A The First Shots című sorozat Brendan Borell azonos című könyvén alapul, középpontjában tudósok, politikusok, globális cégek vezetői állnak, köztük Karikó Katalin biokémikus, az mRNS-technológia kidolgozója.

Karikó Katalint Sarah Paulson alakítja majd, akit többek között a 12 év rabszolgaság című Oscar-díjas filmben, vagy a Született feleségek, A Grace klinika és az American Horror Story című sorozatokból ismerhetünk.Fotó: Wikipedia

A 2022-re várható sorozatban több tudós nő feltűnik még, Kizzmekia Corbettet, az Amerikai Vakcinakutató Központ, a NIAIS munkatársát Teyonah Parris alakítja, az AstraZeneca vakcina megalkotóját, Sarah Gilbertet pedig az Oscar-díjas Julianne Moore.

Donald Trump volt amerikai elnök karaktere is feltűnik a filmben, őt Jared Leto formálja meg.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?