Ez sör! Vándorkiállítás nyílik a Székely Nemzeti Múzeumban

Ez sör! A sernevelőtől a sörgyárig címmel nyílik történelmi kiállítás a Székely Nemzeti Múzeum ideiglenes kiállítóhelyén, a sepsiszentgyörgyi Lábasházban 2022. november 10-én, csütörtökön 18 órától.

A budapesti Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, valamint a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum közös vándorkiállítása a magyarországi sörkészítés és a sörfogyasztás történetét járja körül. A látogatók a sörfogyasztási szokások mellett betekintést nyerhetnek a középkori sörkészítők, a cseh és német sörözők világába, valamint az ipari sörtermelés és a legfontosabb, ma is működő sörgyárak történetébe. A sörkészítés folyamatának bemutatásán túl a kiállítás arra is választ ad, hogy a sör elsősorban a polgárság, vagy a munkásság kedvelt itala volt-e, illetve hogyan irányították ezt a propaganda eszközeivel.

Fotó forrása: Székely Nemzeti Múzeum

A kiállítást Török Róbert, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatója, a tárlat kurátora nyitja meg. A vendégeket köszönti Vargha Mihály, a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója. Közreműködnek: Demeter-Petrova Anasztázia és Demeter Miklós.

Nyitókép forrása: Székely Nemzeti Múzeum

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?