Erdélyi bábszínházakra összpontosít a nagyváradi Fux Feszt

Október 6–10. között ötödik alkalommal szervezi meg a Szigligeti Színház Lilliput Társulata a Fux Feszt - Erdélyi Magyar Hivatásos Bábszínházak Fesztiválját.

A társulat egykori vezető személyiségéről, Fux Pálról elnevezett szakmai találkozó idén javarészt az erdélyi bábszínházakra fókuszál, kivéve a zárónapot, amelyen a debreceni Vojtina Bábszínház vendégszerepel. Az erdélyi bábszínházak előadásai mellett könyvbemutató, képzőművészeti kiállítás, valamint a fesztivál zárónapján az Arcadia Társulattal közös bábos felvonulás várja a közönséget, közölték a szervezők.A fesztivál programjáról tart sajtótájékoztatót Czvikker Katalin főigazgató és Botházy-Daróczi Réka, a Lilliput Társulat művészeti vezetője | fotó: a Lilliput Társulat Facebook-oldala

A fesztiválon négy erdélyi magyar bábtársulat vesz részt: a szatmárnémeti Brighella Bábtagozat, a kolozsvári Puck Bábszínház, a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház, a székelyudvarhelyi Udvarhely Bábműhely, valamint a nagyváradi Lilliput Társulat. A fesztivál külföldi vendége a debreceni Vojtina Bábszínház lesz. A főiskolás hallgatók is lehetőséget kapnak bemutatkozásra: a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem diákjai néhány rövidebb etűddel vesznek részt a fesztiválon.

Az V. Fux Feszt keretében mutatják be Biró Árpád Levente Mesék a paraván mögül című tanulmánykötetét, illetve a Partiumi Keresztény Egyetem képzőművészet szakos hallgatóinak munkáiból összeállított 70 év báb című kiállítást.

A szervezők kiemelték, hogy a jelenlegi járványügyi szabályozások értelmében 12 év fölötti személyek oltási igazolvány felmutatásával látogathatják az előadásokat, ezért jegyeket kizárólag személyesen lehetséges váltani a Szigligeti Színház központi jegypénztárában (hétfőn zárva, kedden, csütörtökön: 10-19, szerdán, pénteken: 13-19, hétköznap és hétvégeken egy órával az előadások előtt), illetve az Árkádia Pénztárban (hétfőn: 10-17, szerdán, pénteken: 10-13, egy órával az Árkádia Színpad előadásai előtt). Az V. Fux Feszt programja ide kattintva olvasható.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?