Előadóművészeti központ épül Kolozsvár ipari negyedében

Kulturális központtá alakítják az elköltöző Carbochim gyár egyik épületét a befektető Iulius Group és a Kolozsvári Kulturális Központ közreműködésével. 

Az előadóművészeti központot a gyár 50-es években épült árkádos csarnokában alakítják ki, és koncerteket, színházi- és kortárstánc-előadásokat, műhelyeket és fesztiválokat szerveznek majd benne a Kolozsvári Kulturális Központ irányításával, közölte a Kolozsvári Kulturális Központ.Forrás: a Kolozsvári Kulturális Központ Facebook-oldala

A kortárs művészeti központ igénye már 2013-ban, a város kulturális stratégiájának kidolgozásakor felmerült, és az, hogy ezt a magánszektorral közreműködésben sikerül megvalósítani, országos premier, mondta Ștefan Teișanu, a Kolozsvári Kulturális Központ igazgatója.

Mint írtuk, a Carbochim gyár 12 hektáros telkét közel 42 millió euróért vette meg az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó Iulius Group egyik cége. A gyár helyére egy 115 négyzetméteres bevásárlóközpontot építenek, valamint egy lakóparkot.

A Iulius Group tájékoztatása szerint a projekt részeként épül egy híd a Szamoson és egy kulturális központ is, valamint zöldövezeteket is kialakítanak, a Szamos-parton pedig bicikliutakat. A telken található épületek zömét lebontják, két ipari műemlék kivételével, melyek integrálni fognak a gyár helyére tervezett komplexumba. A 72 éves múltra visszatekintő Carbochim nem szűnik meg, csak elköltözik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?