Kolozsvári irodaház a magyar építőipari vállalat legnagyobb határon túli beruházása

A cég épített már aquaparkot Erdélyben, illetve dolgozott egy sor műemléképület felújításán.

20 millió eurós beruházással építette fel Kolozsváron a Hexagon Offices irodaházat a Kész Construcții Románia kft.. A 27 ezer négyzetméteres épület a magyarországi Kész-csoporthoz legnagyobb értékű, külföldön megvalósított saját beruházása. Az irodaházban étterem, boltok, kávézó, zuhanyzókkal ellátott öltözők és egy fitness terem áll az ott dolgozók rendelkezésére. A Tordai úton található épülethez kerékpárparkoló és elektromosautó-töltőállomás is tartozik.

A Kész romániai leányvállalatát 2001-ben hozták létre. A tervezéssel, kivitelezéssel és ingatlanfejlesztéssel foglalkozó cég jelenleg többek között a Transilvania Bank új kolozsvári épületén, egy bukaresti irodaházon és a Nagyszeben melletti Transilvania Print&Pack üzem bővítésén dolgozik.

A Kész korábbi referenciamunkái közé tartozik a nagyváradi Nymphea aquapark, a szatmári Zollner gyár, két 14 emeletes tömbház Bukarestben és a Curtea de Argeșben felépített Karcher üzem. A vállalat dolgozott egy sor erdélyi műemlék, köztük a kolozsvári Szent Mihály templom, a dési református templom, valamint a szamosújvári ferences templom és kolostor felújításán.

A Kész Románia tavalyi árbevétele 155 millió lej volt, 35 százalékkal több, mint 2018-ban. Az idén ilyen látványos növekedésre nem számíthat a cég, mivel az általános bizonytalanság érezteti hatását az ingatlanfejlesztések területén is. „Aggasztónak találjuk, hogy sok tervezett beruházást meghatározatlan időre elhalasztottak” – nyilatkozta a Ziarul Financiar gazdasági napilapnak Anca Pintea, a vállalat értékesítési részlegének a koordonátora.

A Kész Románia anyavállalatát 38 éve alapították, jelenleg  Magyarország egyik vezető építőipari vállalata. A cégcsoport az anyaországon és Románián kívül Németországban, Szerbiában, Ukrajnában és Oroszországban van jelen. A vállalat 2 ezer embernek ad munkát, mostanáig 3 100 projektet valósított meg, 5 millió négyzetméter alapterülettel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?