banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Elkezdődött az alkotói munka a kézdivásárhelyi Udvartér Színházban

Elkezdődött az idei évad a kézdivásárhelyi Udvartér Színházban, ezzel párhuzamosan a 2024/2025-ös szezon bérletrendszerét is meghirdették. Az előző évadhoz hasonlóan, a felnőtt- és diákbérlet öt nagytermi előadásra szól, amelyek közül kettő a társulat saját produkciója, három pedig meghívott előadás.

Idén is számos izgalmas előadással várja közönségét a kézdivásárhelyi Udvartér Színház. Az első saját produkció – amelynek próbái már zajlanak –, Barta Lajos Szerelem című darabja lesz Dálnoky Csilla rendezésében, műfaji besorolása szempontjából egy majdnem boldog történet, amelyet október 11-én mutatnak be – olvasható a színház közleményében.

Fotó: Udvartér Színház Facebook-oldala

A soron következő előadás a Csíki Játékszín vendégjátéka lesz, akik Karinthy Frigyes Utazás a koponyám körül című regényének átiratát mutatják be, amelyet Visky Andrei állított színpadra.

Az Udvartér Színház szilveszteri előadása Marc Camoletti Boeing, Boieng – Leszállás Párizsban című népszerű vígjátéka lesz, Kolcsár József rendezésében. Ezt követően a Tomcsa Sándor Színház és az Udvarhely Néptáncműhely koprodukcióban hozza az évad második vendégjátékát: a Darvas Benedek – Pintér Béla szerzőpáros Parasztopera című darabját, ameleyt Györfi Csaba rendezett. A bérlet ötödik előadása a Háromszék Táncszínház vendégjátéka lesz.

Parasztopera/ Fotó: Tomcsa Sándor Színház Facebook-oldala, Kinda Botond

A társulat két további, bérleten kívüli saját produkcióval készül ebben az évadban: Duncan Macmillan Lélegezz! című darabját Barabás Árpád rendezi, valamint Alexandru Popa A boldogság titka című darabjának magyar nyelvű ősbemutatója is az Udvartér Színházban lesz, Tóth Árpád rendezésében.

Az említetteken kívül műsoron maradnak a 2023/2024-es évad előadásai: Molnár Ferenc A testőr (rendező: Kányádi Szilárd), Szente Béla – Gulyás Levente A kolozsvári bíró (r.: Tapasztó Ernő), valamint Rusznyák Gábor Derengés (r.: Rusznyák Gábor) című darabjait idén is megtekintheti a közönség.

Bérletek és jegyek a Vigadó Művelődési Központ jegypénztárában válthatók minden hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön 10 és 16 óra között, minden pénteken 10 és 14 óra között, valamint előadások előtt egy órával. Információk a 0730 600 279-es telefonszámon.

A teljes árú bérlet 120 lejbe, a nyugdíjas- és diákbérlet 90 lejbe kerül, mecénásbérletet egy főre 250 lejért lehet váltani. A szabadjegyek 30–50 lejbe kerülnek majd, előadástól függően.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?