Elbúcsúzott A Daltól Koszika és a Swing á la Django

Bár a zsűri megdicsérte a produkciót, a maximális 40-ből kapott 37 pontjával nem jutott tovább A Dal fináléjába Koszika és a Swing á la Django Utazás című dala. Az Akusztik Dalverseny fődíjért azonban még versenyben van, március 9-ig lehet rá szavazni.

A Dal című műsor második elődöntőjét szombat este közvetítették a Duna Tv-n, a verseny erdélyi résztvevője, a marosvásárhelyi Koszorus Krisztina Koszika a Swing á la Django együttes vendégénekeseként szerepelt a mezőnyben. A zsűri tagjai közül Wolf Kati kiemelte, hogy úgy érezte, a zenekar muzsikálni érkezett, és nem csak versenyezni, Egri Péter a „legjobb pesti éjszakákat” idéző szólamokat hangsúlyozta, Mező Misi úgy látta, a szövegíráson kellene még javítani, Ferenczi György pedig megjegyezte, a zenekar megtalálta az énekesnőjét Koszikában, aki nem csak nagyon tehetséges, de látszik rajta, hogy élvezi a színpadi létet.

A Dal 2022 második elődöntőjét a Napfonat nyerte a Mint a zápor című dallal. A nyertes dal a maximális 40 pontot kapta. A második helyen holtversenyben, egyaránt 39 ponttal Solére a Másért, valamint Pádár Szilvia a Kismadár című dallal végzett, így szintén bekerült a fináléba.

A negyedik továbbjutót a közönség választotta ki szavazataival. A legtöbb voksot Andelic Jonathan Jota dala, az Elhiszem még kapta, amely így ugyancsak bejutott a döntőbe. Ezzel teljessé vált a finálé mezőnye, amelyben egy héttel korábban Oláh Ibolya (Nem adom el), a Third Planet (Táncol a világ), a Subtones (Nem segít más), illetve Hegedűs Bori és Tempfli Erik (Anya) már biztosította a helyét.

A műsorban átadták A Dal 2022 legjobb dalszövegírójának járó díjat. Az elismerést Pető Andreának ítélte a zsűri az Azt beszélik című dalért, amely korábban a műsorban Erdős Fruzsi előadásában hangzott el. Pető Andrea a hetedik, aki A Dal legjobb dalszövegéért járó díjat kiérdemelte, korábban Csarnai Borbála, Köteles Leander, Hujber Szabolcs, Szepesi Mátyás, Molnár Tamás és Kardos-Horváth János kapta meg ezt az elismerést.

Zajlik az online Akusztik Dalverseny is. A feldolgozásokat a mediaklikk.hu/adal2022/akusztik oldalon lehet meghallgatni, és szavazni is ezen a felületen lehet március 9. éjfélig.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?