Csókolózó lovagok: a Székelyföldi Legendárium ötletgazdáját megdöbbentette a rajzfilm zárójelenete  

Felháborodott a Netflixen bemutatott Nimona című rajzfilmen Fazakas Szabolcs, a Székelyföldi Legendárium rajzfilmsorozat ötletgazdája. A 10 éves korhatár-besorolással bemutatott film végén a két férfi főhős csókolózik és kézenfogva sétál. A Legendárium-projekt megálmodója szerint ebben korban a gyermekek ezt még nem értik, ás nem helyes összezavarni őket.  

Édes drága szent habakuk. A világ meg van hülyülve. Éppen a Nimona című rajzfilmet néztük meg 10 éveseknek besorolással a Netflixen. No, vigyázzatok, ezek a betegek a film végén a lovagokat odatették csókolózni s összejön a két srác. Gyorsan mondom a gyereknek, hogy tesók, s egymásra találtak. Szóval, amíg lehet, tartsátok távol ettől a salaktól. Nem gyerekeknek való ez na… s nem akarok belemenni, hogy most ki kivel van s kit szeret s kit nem, de könyörgöm, gyermekeket ezzel fertőzni az már sok. Az a baj, hogy semmi leírás nem volt, hogy itt mások lesznek… s ugyanakkor nem ítélem el azt, ha valaki másként érez s elfogadom, de nem rajzfilmben” - írt a Facebook bejegyzésében Fazakas Szabolcs, székely  legendákat feldolgozó rajzfilmsorozat, a Székelyföldi Legendárium ötletgazdája, alkotója.     

Fazakas Szabolcs: a Legenda sorozat újabb rajzfilmje nyugodtan bemutatható a gyermekeknek Fotó: Szász Csaba

Fél nappal később a bejegyzés eltűnt. Ennek okát a posztoló Fazakas Szabolcs sem tudta. Megkeresésünkre a Legendárium-projekt megálmodója fontosnak tartotta kihangsúlyozni, hogy nincs baja homoszexiuális embertársainkkal. Nekem azzal van a bajom, hogy például a fiammal néztük tegnap a filmet, és nem értette, miért ölelgetik egymást, csókolóznak és sétálgatnak kézenfogva a férfi főhősök. Ebben korban a gyermekek ezt még nem értik, s nem helyes összezavarni őket” - fogalmazott Fazakas Szabolcs. Elmondta azt is, hamarosan elkészül a Legenda sorozat újabb rajzfilmje, de azt nyugodtan bemutathatja a gyermekeknek. 

Kérésünkre Fazakas Szabolcs röviden ismertette az vadonatúj film történéseit. A székely legendaőrző testvérpár, Zete és Rika ezúttal Picokot, a kakast menti meg Drávaszögben. Ezúttal a legendapusztító Ördög és csatlósai azt alarják elérni, hogy többé soha ne keljen fel a Nap és így a gonosz kénye kedve szerint felszámolhatja a gyerekek mesevilágát. Nagyapó és Szőrmanó jó tanácsokkal látja el a gyermekeket, hogy a küldetésük alatt okosan felhasználják a drávaközi legendák csodáját a problémák megoldásához. Tehát a gyermekek óvják a legendákat az ördögtől” - összegzett Fazakas Szabolcs. A rajzfilm tíz perces lesz.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?