Kalkuttában nyert a Székelyföldi Legendárium rajzfilmje

A Calcutta International Cult Film Festival február havi, a legjobb animációs filmnek járó díját kapta a Tejút és a varázspatkó című rajzfilm, közölték a Székelyföldi Legendárium alkotói.

Ezzel beválogatták a filmet a decemberi, Kalkuttában megtartandó gálára és vetítésre, illetve a gálán esélyes az Arany Róka díjra - itt minden hónap legjobbjai szállnak versenybe a szobrocskákért.Érdekesség, hogy a februári díjazottak között (a rövidfilmek kategóriájában) van Magyarországról Banner-Szűcs Loránd (A torinói lepel című magyar film rendezője) Sandwich című rövidfilmje, amelynek Thuróczy Szabolcs a főszereplője. A dokumentumfilmek kategóriájában pedig dicséretet kapott egy román alkotás, Adela Vrinceanu Celebidachi I am what I have learned to be című filmje.

A 11 perces Tejút és a varázspatkó a csíkszéki Egyeskő és a Hadak útjának mondáját, a Csillagösvény székely mondáját dolgozza fel. A rajzfilm a székelyudvarhelyi Legendárium Animációs Stúdióban készült, a 14 fős, székelyudvarhelyi fiatalokból álló csapat közreműködésével. A rendező Barabás Árpád, a szövegkönyv Muszka Sándor munkája, a zeneszerző Orbán Ferenc, a művészeti vezető Márton Zoltán, az animációs koordinátor Ken Fountain, az angol szinkron rendezője Andrészek István és Martin Ball, a producer-operatőr pedig Fazakas Szabolcs volt.A Tejút és a varázspatkó című rajzfilmet korábban az amerikai IndieFESTen és a magyarországi Lakiteleken is díjazták.

Kapcsolódók

Kimaradt?