Árpád-házi királyok történetével érkezik Kolozsvárra a Mesebolt Bábszínház

A szombathelyi Mesebolt Bábszínház öt kolozsvári iskola diákjainak hozza el a Királyok könyve című osztályterem-színházi előadássorozatát.

A Puck Bábszínházzal való együttműködés eredményeként az Árpád-házi királyokról szóló előadások négy napon át lesznek láthatóak, szervezett keretek között a Báthory István Elméleti Líceum, az Apáczai Csere János Elméleti Líceum, a Kolozsvári Református Kollégium, a János Zsigmond Unitárius Kollégium, illetve a Brassai Sámuel Elméleti Líceum általános iskolás diákjai számára.  A sorozat, amellyel az alkotók célja bábszínházi eszközökkel besegíteni a történelemoktatásba, öt részből áll. A gyerekek az előadások során a Honfoglalás, Szent István, Szent László, III. Béla, illetve IV. (Kun) László történetébe kapnak betekintést.

A Királyok könyve című előadássorozat Szálinger Balázs szerző és Kovács Géza rendező együttműködésének eredményeként jött létre a szombathelyi Mesebolt Bábszínházban. A sorozat tervezője és a pop-up könyvek kivitelezője Trifusz Péter, grafikus.

Kolozsvárra látogatásukkor a szervezett keretek között megvalósuló előadások mellett író-olvasó találkozóra is sor kerül szeptember 23-án, 19 órakor a Planetáriumban, amelynek során a közönség találkozhat Szálinger Balázzsal, a történetek szerzőjével.

Szálinger Balázs József Attila-díjas magyar költő, aki a szépirodalomban, gyermekirodalomban, de a műfordítás területén, vagy éppen a színház világában is tevékenykedett pályája során. Beszélgetőtársa, Demeter Zsuzsa lesz, akit irodalomtörténészként, kritikusként, a Helikon folyóirat szerkesztőjeként ismerhet az erdélyi közönség.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?