Amit nem lát a webkamera – fiatal erdélyi szerzők szövegeit várja a Helikon

A Helikon Kulturális Egyesület és a Helikon folyóirat több mint harmincéves műhelyhagyományának folytatásaként pályázatot hirdet erdélyi pályakezdő fiatalok számára Amit nem lát a webkamera címmel. A beküldési határidő április 20.

A Helikon közleménye szerint a pályázat célja szakmai tanácsadást és megjelenést biztosítani az irodalmi tehetségeknek a Helikon Pavilon 420 című rovatában és a Helikon online felületén. Pályázni két kategóriában lehet (vers, próza) publikálatlan művekkel, a legjobbnak ítélt pályaművek mindkét kategóriában 1000, 750, illetve 500 lejes díjban részesülnek.

A díjazottaknak továbbá lehetőségük nyílik részt venni a Helikon által szervezett eseményeken, díjnyertes pályaműveik a Helikon Pavilon 420 című rovatában lesznek olvashatók, a színvonalasabbnak tartott pályaműveknek pedig külön rovatot biztosít a Helikon online felületén.

A pályázat feltételei

Vers kategóriában összesen 3, próza kategóriában összesen 2, eddig publikálatlan pályaművel lehet pályázni, amelyek összterjedelme nem haladhatja meg a 30 000 leütést, szóközökkel együtt. A kiírás leszögezi: internetes felületen, közösségi oldalakon (Facebook vagy Instagram) való közlés is publikációnak minősül.

A pályázat kizárólag erdélyi (romániai magyar) származású pályakezdő szerzőknek szól, akik még nem rendelkeznek önálló kötettel, illetve akik 2021 januárjában még nem töltötték be 22. életévüket.

A pályaműveket .doc vagy .docx dokumentum formájában, csatolt fájlként a helikonpalyazatok@gmail.com címre várják a Helikon szerkesztői csapatából kikerülő zsűritagok 2021. április 20-ig. A beküldött e-mail tárgyában jelezni kell a pályázat kategóriáját (vers vagy próza). A zsűri mindkét kategóriát külön-külön díjazza.

A pályázat jeligés, ehhez mérten a jelentkezőknek egy külön dokumentumban mellékelniük kell a jelige feloldását. A jeligének szerepelnie kell a beküldött pályaművek fájlnevében, illetve a művek címe fölött. A kiírók arra hívják fel a figyelmet, hogy a pályázók neve semmiképp ne jelenjen meg a pályaműveket tartalmazó dokumentumban vagy annak fájlnevében.

A pályázat eredményéről a díjazottak, illetve a színvonalasabbnak talált pályaművek szerzői e-mailben értesítést kapnak 2021. május 30-ig. Amennyiben lehetőség nyílik rá, egy felolvasással egybekötött díjkiosztóra is sor kerül.

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?