Vida Gábor regényét választotta az évtized könyvének a Merítés-díj zsűrije

Az elmúlt évtized legjobb kortárs magyar szépirodalmi prózakötetét kereste a Merítés-díj szépprózával foglalkozó zsűrije. A győztes Vida Gábor Egy dadogás története című könyve lett, jelentették be vasárnap este a díj Facebook-oldalán. Kiderült az is, melyik kötet lett a győztes a közönség szavazatai alapján.

A Merítés-díj a moly.hu könyves közösségi oldal felhasználói által megítélt irodalmi díj, melyet a kortárs magyar irodalom népszerűsítése érdekében hoztak létre. A díj széppróza kategóriájával foglalkozó zsűrijének egykori és jelenlegi tagjai összeállították a 2010-es évek szerintük legjobb magyar szépprózai könyveit tartalmazó listát, majd az ezeken szereplő könyvekből választották ki a győztest, amely Vida Gábor Egy dadogás története című regénye lett. A könyv a Merítés-díj széppróza kategóriájának történetében egyedülálló módon 2017-ben a zsűri és a közönség díját is elnyerte.

A közönség is javasolhatott listákat a 2010-es évek legjobb magyar prózaköteteire, ezek alapján végül Dragomán György Máglya című 2014-ben megjelent regénye nyerte el a közönségdíjat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?