Bodor Ádám és Tompa Andrea a Baumgarten-emlékdíjasok között

Közzétették a közösségi finanszírozásból felélesztett, eredetileg Babits Mihály kurátori közreműködésével odaítélt irodalmi díj 2021-es kedvezményezettjeinek listáját. Baumgarten-emlékdíjat kap Báthori Csaba, Bodor Ádám, Garaczi László, Margócsy István, Szijj Ferenc, Takáts József és Tompa Andrea, Baumgarten-emlékjutalmat kap Berta Ádám, Hermann Veronika, Kalász Orsolya, Németh Zoltán, Sipos Balázs, Ella Sobolewska és Szolláth Dávid, írja a 24.hu. Frissítés: a Litera.hu szerint még egy erdélyi szerző, Selyem Zsuzsa is szerepel a Baumgerten-emlékdíjasok között.

A díjak összege egyenként 500 000 Ft, a jutalmak összege 200 000 Ft. Az anyagi hátteret adományokból gyűjti össze a Gyümölcsöskert Irodalmi Egyesület, a díjazottakról pedig a kurátor és az eredetileg 1927 és 1947 között működő Baumgarten-díj felélesztője, Kukorelly Endre, valamint tanácsadói, Kálmán C. György, Nemes Z. Márió, Vámos Miklós és Zilahi Anna döntenek.

Az emlékdíjat- és jutalmat már másodszor ítélik oda a díjat eredetileg finanszírozó Baumgarten Ferenc Ferdinánd halálának évfordulóján, január 18-án. Idén a vírushelyzet miatt a díjátadót későbbi időpontra halasztották.

2020-ban Marno János, Márton László, Pintér Béla, Szentjóby Tamás, Christina Viragh, jutalomban részesült Bartók Imre, Bán Zoltán András, Csehy Zoltán, Kulcsár-Szabó Zoltán, Peer Krisztián és Szilágyi Zsófia kapott díjat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?