„Kortárs klasszikusokról” indul irodalomtörténeti előadássorozat Nagyváradon

Új irodalmi sorozatot indít Kortárs klasszikusaink címmel március 12-től, péntektől a Törzsasztal-estek folytatásaként a Holnap Kulturális Egyesület.

„Az első kortárs klasszikus Nemes Nagy Ágnes, akinek érzékien intellektuális költészetéről Demény Péter tart előadást március 12-én, pénteken 18 órától a Bunyitai könyvtárban (Kanonok sor 11.). A találkozó első részében Demény Péter és Eperjesi Noémi új, Villámvignetták című könyvét mutatják be” – áll az előadássorozat beharangozójában.Nemes Nagy Ágnes budapesti otthonában | Fotó: Fortepan

A szervezők közleménye szerint az előző évtizedek magyar irodalmának jelentős alkotói közül sokakat nem ismernek kellően a romániai magyar olvasók, mivel 1989 előtt könyveiket sem terjesztették, és nem lehettek jelen irodalmi rendezvényeken, így többen be sem kerültek a köztudatba.

Ezt a hiányt pótolná a most induló sorozat, amelynek keretében egy-egy író vagy irodalomtörténész tart majd előadást, melynek szerkesztett változatát az Újvárad folyóiratban olvashatják majd.

Mint azt Szűcs Lászlótól, a folyóirat főszerkesztőjétől megtudtuk, áprilisban Balázs Imre József értekezik majd Hervay Gizelláról, de szó esik még Pilinszky Jánosról, Mándy Ivánról és Mészöly Miklósról is, utóbbi születésének száz éves évfordulója ugyanis január 19-én volt.

A főszerkesztő azt is elárulta: pénteken vetítéssel is várják a közönséget, illetve a helyszínen ki is kölcsönözhetik majd Nemes Nagy Ágnes – illetve a későbbiekben az előadások témájául választott szerzők – köteteit.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?