Láng Gusztáv is ott lesz a „Kántor-Láng” nagyváradi bemutatóján

A Kántor Lajos és Láng Gusztáv szerzőpáros Száz év kaland – Erdély magyar irodalmáról című kötet (Bookart kiadó, 2017) nagyváradi bemutatóját pénteken 18 órától tartják a Szigligeti Stúdió Sonnenfeld-palotában levő fehér termében.

Az erdélyi irodalomtörténet alapműve a szerzőpáros korábbi, Romániai magyar irodalom 1945–1970 című kézikönyvének folytatása, amelynek áprilisi kolozsvári bemutatójáról beszámoltunk. Ezt az első kötetet emlegették eredetileg szakmai berkekben „Kántor-Láng”-ként.A nagyváradi bemutatón jelen lesz Láng Gusztáv irodalomtörténész is, a művet Boka László irodalomtörténész és Markó Béla költő méltatja, az esemény házigazdája Szűcs László, a szervező Várad folyóirat főszerkesztője.

„Nemcsak elválaszthatatlan barátok voltunk, hanem vetélytársak is Kántor Lajossal. Nemes vetélkedés volt, mert nem legyőzni akartuk egymást, hanem, ha lehet, méltóvá lenni közös ideálokhoz, ha lehet még méltóbbá” – mondta a közös munkáról és a közelmúltban elhunyt szerzőtársáról Láng Gusztáv, a kötet egy korábbi bemutatójára küldött üzenetében.

Kapcsolódók

Kimaradt?