A kormány közbeszólt: meghiúsul a Harag György Társulat 70. évfordulójára tervezett ünnepi hétvége

Elmarad a Szatmárnémeti Észak Színház Harag György Társulatának 70 éves évfordulójára tervezett ünnepi hétvége. A kormánya megszorító intézkedései miatt az alapítás évfordulóját előreláthatóan csak áprilisban tudják majd megünnepelni.

Ahogy azt korábban megírtuk, idén számos évfordulót ünnepel a Szatmárnémeti Északi Színház. Az évad elején Bessenyei Gedő István művészeti igazgató elmondta, hogy a Harag György Társulat kereken 70. alkalommal hirdetn évadot a nagybányai alapítás óta, emellett 20. évét tölti a színház bábtagozata, és 10. alkalommal szerveznek költészetnapi ünnepséget is. Bessenyei Gedő István akkor úgy fogalmazott, hogy régóta készülnek a méltó ünneplésre, és számos tervvel indulnak neki a 2023/24-es évadnak.

Fotó forrása: a színház Facebook-oldala

Mint kiderült, az évforduló alkalmából meghirdetett ünnepi hétvége terve meghiúsult. „Sajnálattal értesítjük, hogy a Harag György Társulat alapításának 70 éves évfordulója alkalmából szervezett ünnepi hétvégénk a Románia Kormánya által hozott megszorító intézkedések miatt elmarad” – olvasható a teátrum csütörtöki közleményében. Hozzátettéák, az alapítás évfordulóját előreláthatóan áprilisban tudják majd megünnepelni, a pontos dátumról és programról később értesítik a közönséget.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?