A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház kapta idén az UNITER díjat

Idén a legjobb román drámai szövegért járó Uniter díjat a Ierbar című előadás kapta Radu Afrim rendezésében. A forgatókönyvet Radu Afrim írta Simona Popescu Cartea plantelor şi animalelor című verseskötetéből inspirálódva. Az előadást ezzel egyidőben beválasztották a Nemzeti Színházi Fesztivál idei programjába, és bemutatják a Román Nemzeti Színházak Találkozóján is.

 Fotó: FITO/archív

A legjobb drámai szövegért járó díjat kapta a Ierbar című előadás az idei Uniter díjátadón. A darab forgatókönyvét Radu Afrim írta Simona Popescu Cartea plantelor și animalelor című verseskötete alapján. A Ierbar-t a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Liviu Rebreanu Társulatának idei évadjában mutatják be Radu Afrim rendezésében.

„Örömmel jelentjük be, hogy újraindul Radu Afrim és Simona Popescu Ierbar című produkciója Radu Afrim rendezésében. Költői elmélkedés az életről, melynek ihletforrása maga a költészet és a természet. A Ierbar című előadás egy új perspektívát mutat be – Radu Afrim összetéveszthetetlen művészi érzékenységén keresztül – az idő múlásáról egy olyan környezetben, ahol fiatal, középkorú és idős párok élnek együtt. A produkciót az UNITER 2023 díjátadó gálán a legjobb abszolút premierben megrendezett román drámaszöveg díjával jutalmazták, egyúttal az Országos Színházi Fesztivál idei kiadására is beválogatták, és a Román Nemzeti Színházat Találkozóján (UNITER) is bemutatják. Az évad első előadására szeptember 13-án, szerdán, 19.00 órától kerül sor a Nagyteremben” – közölte szerdán a Liviu Rebreanu Társulat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?