Botrány a Maros Művészegyüttesnél: az igazgató menesztését kérik az alkalmazottak

A sajtóba kiszivárgott információk szerint az intézmény több tucat alkalmazottja írta alá azt a nyílt levelet, amelyben Barabási Attila-Csaba igazgató menesztését kérik. A petíciót a Maros Megyei Tanácsnak címezték, de egyes értesülések szerint  a Művelődési Minisztériumba is eljuttatták. Az igazgatót, szerdán telefonon sikerült elérnünk, de választ későbbre ígért. 

A Maros Művészegyüttes vezetőjének a leváltását szolgarmazó petíciót aláírók elsősorban a bérezéssel kapcsolatos törvénytelenségekre és az igazgatónak az alkalmazottakkal szembeni minősíthetetlen viselkedésére hívják fel a figyelmet. 

Mint kiderült, a probléma nem újkeletű, sokan távoztak az évek során a Maros Művészegyüttestől, jobbára azért, mert nem bírták az „állandó megfélemlítést”. A Maszolnak nyilatkozó, nevük elhallgatását kérő volt alkalmazottak elmondták, elfogadhatatlan, verbális erőszakba torkolló megnyilvánulásokkal kellett szembenézniük.

Fotó: Barabási Attila-Csaba Facebook oldala

Van viszont olyan, aki névvel, fényképpel, a közösségi médiában közzétett bejegyzésében nyilatkozik erről. „Napi szintű kiabálás, megalázás folyt, sírás, és habár nem szép, hasmenés kísérte mindezt, folyamatos hasfájás, és akkor még 24 évesen, nyugtató szedését javasolták. Egy jókedvű embernek tartom magam, de abban az időben csak panaszkodtam, 0 százalék energiaszint, munka után csak néztem ki a fejemből, semmire nem voltam képes. Már nem volt élvezet abban, amit csinálok, csak a félelem, hogy vajon megint miért leszek én a hibás?” - olvasható az egyik bejegyzésben. Az ehhez a közösségimédia-bejegyzéshez érkezett hozzászólások zömét volt alkalmazottak írták, valamennyien ráerősítettek a leírtakra. 

Az ügyben megkerestük az érintett intézményvezetőt, Barabási Attila - Csabát, aki későbbre ígért választ. A Maros Megyei Tanács illetékeseivel cikkünk megjelenéséig nem sikerült felvennünk a kapcsolatot.   

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?