Elhunyt Orbán József, a 100 Folk Celsius frontembere

Hosszú, súlyos betegség után elhunyt Orbán József, a 100 Folk Celsius frontembere, alapító tagja - közölte az MTI-vel Littvay Imre zenekarvezető hétfőn.

„Orbán Józsi a 100 Folk Celsius frontembere, hosszú, súlyos betegség után mától az égi zenekarban zenél tovább. Emlékét megőrizzük, nagyon fog hiányozni” - írta Littvay Imre, zenekarvezető.Orbán József 1943. március 1-jén született Pinkamindszenten. A zenész Littvay Imre, Balla Gábor és Somogyi Tibor társaságában alapította 1976 nyarán a 100 Folk Celsiust. Az együttes zenei stílusát főként a country és a bluegrass hangzása határozta meg. Orbán József énekes-dalszerzője volt a zenekarnak.

Az együttes főként gyerekeknek szóló dalaival vált ismertté és népszerűvé. Első gyereklemezük az 1984-ben megjelent Paff, a bűvös sárkány volt, amelyből több mint 300 ezret adtak el, így a lemez arany- majd platinalemez lett. Az 1986-ban megjelent Nagy ho-ho horgász című albumuk szintén aranylemez lett. Hagyományos country-stílusú gyerekdalaikért 1987-ben a zenekar megkapta a Magyar Rádió eMeRTon díját.

Orbán József több mint fél éve küzdött a rákkal, legutóbb júniusban szállították kórházba. Betegsége miatt a zenekarban korábban is játszó Heilig Gábor helyettesítette.

Kapcsolódók

Kimaradt?