Hamarosan az erdélyi mozikban is látható a Valami Amerika 3.

Május 4-től Erdélyben is vetítik Herendi Gábor legújabb filmjét, amelyet már több mint 370 ezer néző látott a magyarországi mozikban – közölte szerkesztőségünkkel a Vándormozi és a Taylor Projects programszervezője.

A filmet a premier hetében, május 4-től a következő mozik tűzik műsorra:

  • Arad – Cinema City
  • Kolozsvár – Cinema City Iulius Mall
  • Marosvásárhely – Cinema City Promenada Mall
  • Nagyvárad – Cinema Palace
  • Sepsiszentgyörgy – Művész Mozi (Cinema Arta)
  • Temesvár – Cinema City Shopping City

A premier előtt látható a film Székelyudvarhelyen a Stúdió Moziban, április 29-én, vasárnap.

A Valami Amerika 3. története szerint Tamás, Ákos és András, a balek testvérek, minden eddiginél lehetetlenebb helyzetbe kerülnek a szélhámos Alex miatt. A körülményeket bonyolítja a rendőrség, továbbá Bala és Toni egymással versengő maffiabandája is. Egy rejtélyes, milliókat érő, lopott bélyegért indul hajsza, és ezen múlik a fiúk sorsa. Beleveti magát a nyomozásba Eszter és Timi is, mindenki versenyt fut az idővel. Vajon ezúttal is sikerül kikeveredniük a slamasztikából…?

A film első részét 2002-ben 529 187, a folytatását 2008-ban 448 738 néző látta a mozikban. Ezzel az eredménnyel Herendi Gábor két alkotása az 1990 óta készült magyar játékfilmek mezőnyében máig előkelő helyen szerepel. Ráadásul, a Magyar vándor-nak és a Kincsem-nek köszönhetően a rendező a rendszerváltás utáni legsikeresebb magyar közönségfilm-alkotó lett.

A Valami Amerika 3. igazi sztárparádé: a harmadik rész szereposztása nagyrészt követi az első két epizódét, de ezúttal számos új közönség kedvenc is feltűnik a vásznon.

A film 15 éven aluliak számára nem ajánlott. A filmet májustól vetíti a Vándormozi is olyan erdélyi és partiumi településeken, amelyek nem rendelkeznek filmszínházzal.

Kapcsolódók

Kimaradt?