Hamarosan új frekvencián hallgatható a Marosvásárhelyi Rádió

Az Országos Audiovizuális Tanács kedden egyöntetűen elfogadta és jóváhagyta a rádió újabb, 92,3 tizedes ultrarövid hullámsávú sugárzási engedélyét Gyergyószentmiklós vételkörzetében – közölte honlapján a szerkesztőség.

Szász Attila főszerkesztő-helyettes elmondta: az a cél, hogy a teljes Gyergyói-medencét jobb minőségben lefedjék. „Jelen pillanatban is a Gyergyói-medence nagy részében hallgatható a Marosvásárhelyi Rádió, de nem túl jó minőségben, van egy pár nagyközség, ahol rosszul vagy egyáltalán nem fogható, ezt a problémát szeretnénk orvosolni ezzel az új frekvenciával, amely Gyergyószentmiklósról, tehát a városból fog sugározni, és reményeink szerint lefedi az egész medencét, így a hallgatók jobb minőségben férnek hozzá a Marosvásárhelyi Rádió műsoraihoz” – fogalmazott.

Az Audiovizuális Tanács egyöntetűen elfogadta a kérést. A frekvencia beüzemelésére törvényesen egy év áll rendelkezésre, de minél hamarabb szeretnék ezt megvalósítani. A Román Rádiótársaság feladata lesz, hogy felszerelje az adót, és üzembe helyezze a frekvenciát.

„Számunkra a Gyergyói-medence volt kiemelten fontos, és reméljük, hogy a ma megszavazott frekvenciával ezt a gondot megoldjuk. Persze ez nem azt jelenti, hogy még ne lennének problémás térségek, az Olt mentén is elég rossz minőségű a vételezés, például Tusnád és Sepsiszentgyörgy között, ott , hol egy kicsit szűkebb az Olt völgye. A jövőben ezekre is megpróbálunk megoldást találni – magyarázta Szász Attila.

Kapcsolódók

Kimaradt?