Sepsiszentgyörgyi művészek idézik meg Cseh Tamás emlékét

Marosvásárhelyen vendégszerepel a Rajtammaradt télikabát című Cseh Tamás emlékest.

Cseh Tamás, aki soha nem készült énekesnek, és Bereményi Géza, aki kezdetben csak az íróasztal fiókjának írta dalszövegeit, az egyik legnépszerűbb és legfontosabb szellemi párosa 20. századi énekmondóink közül.Gajzágó Zsuzsa, a Tamási Áron Színház színésznője Cseh Tamás tiszteletére és megidézésére vállalkozott három zenész: Ráduly Zsófia (hegedű), Simó Lakatos Barna és Katona Dávid (gitár) közreműködésével.

A vers és a színház műfaja között elhelyezkedő produkció Cseh Tamás munkásságának és életfilozófiájának az életben tartását tűzi ki célul, felmutatva az ő műfaji sokoldalúságát, érzékenységét. A Cseh Tamás énekes-dalszerzőnek és Bereményi Géza dalszövegírónak emléket állító Rajtammaradt télikabát című előadóestet kedden 19:30-kor játsszák a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kistermében.

Jegyek válthatók a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kultúrpalotában működő jegyirodájában (hétköznap 12.00-17.30 óra között, telefon: 0372 951 251) és a Színházban működő jegypénztárban (hétköznap 9.00-15.00 óra között és előadás előtt egy órával, telefon: 0365 806 865), valamint online is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?