Neves román rockegyüttesek koncerteztek a Colectiv-tragédia egy éves évfordulóján

​Több százan vettek részt péntek este az egy évvel ezelőtt a bukaresti Colectiv klubban kiütött tűzvész áldozatainak emlékére szervezett rockkoncerten, amelyre a #3010 fesztivál keretében került sor.

A fővárosi H Sörözőben (Berăria H) zajló háromnapos koncertsorozatot a Colectiv GTG 3010 Egyesület kezdeményezte, a jegyek eladásából származó bevételt a tűzvész sérültjeinek kezelésére fordítják a szervezők. Péntek este a Nexus, Florin Chilian, a Compact, a Talisman, a Costi Cămăraşan Band és a 7 Semne lépett fel.

A Compact együttes utolsó, In Memoriam című dala közben sorban jelent meg a színpad előtt elhelyezett képernyőn annak a 64 fiatalnak a képe, akik életüket vesztették a tragédiában.

A három nap alatt több mint 20 együttes ad koncertet az esemény keretében, amely ha sikeres kezdeményezésnek bizonyul, biztosan lesz folytatása - nyilatkozta Cătălin Scânteie társszervező, aki maga is a Colectiv-tragédia egyik túlélője. A szerencsétlenség egy másik túlélője, Pentru Marian Leuşteanu elmondta, jelentősen megváltozott az élete az egy évvel ezelőtt történtek óta.

„Remélem, hogy sikerülni fog minden évben megszervezni ezt az eseményt, és sikerül a megemlékezést a zene, az élet fesztiváljává változtatni, örülni annak, hogy élünk. Én kicsit másképp élek azóta. Megtanultam, hogy az anyagi értékeken túl másfajta értékek is léteznek, az élet együttérzést, mások szenvedése láttán könnyhullatást is jelent. Az élethez hozzátartozik az is, hogy segíteni kell a bajba jutottakon, még ha nem is ismerjük őket. Meg kell tanulni szépen élni, és nem ujjal mutogatni, nem azonnal falhoz állítani azt, aki esetleg hibázik. Mindannyiunknak tudatosítanunk kell, hogy egy életünk van, vigyáznunk kell az utánunk következőkre és az előttünk járó generációkra egyaránt" - mutatott rá Leuşteanu.

Szombaton és vasárnap a Hatemode, a Bulletproof, a W3 4R3 NUM83R5, a Metrock, a Truda, a Kempes, a Fallen, a Gray Matters, a Coma, az Anton, a Krypton, Awake, az Altar és a Trooper rockzenekar lép fel a megemlékező esemény keretében.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?