A kolozsvári Korzo Egyesület is elkapta a Pokémon-lázt

Szombaton PokéSétát szervez Kolozsváron a Korzo Egyesület.

Néhány napja Romániában is hivatalosan elérhetővé vált a Pokémon Go nevű okostelefonos játék. Ennek lényege, hogy a játékosok „vadászatokra” indulnak, bejárják a környéket és Pokémonokat gyűjtenek be. A kis virtuális lényeket a későbbiekben fejleszteni tudják és harcba küldeni más játékosok ellen.

A játék a városok nevezetességeire is felhívja a figyelmet, amelyek ún. PokéStopokként jelennek meg a térképen. Ha ezeknél megállnak a játékosok, plusz pontokat, kiegészítőket kaphatnak. A játéknak alapvető eleme az otthonról való kimozdulás, különböző helyszínek felfedezése.

A Korzo Egyesület, bekapcsolódva az egész világot érintő lázba, PokéSétát szervez, amely kettős célt szolgál: egyrészt közösséget teremt, összehívja mindazokat, akik érdeklődnek a játék iránt, másrészt pedig megismerteti a valós környezetet, amelyben a játékosok mozognak. Az épületek és terek bemutatása mellett a Pokémonok története sem fog hiányozni a sétáról! – ígérik az egyesület tagjai a Maszolhoz eljuttatott közleményükben.

 Időpont: július 23. (szombat), 16 óra

Találkozási pont: Uránia-palota előtt (Horea út 4. sz.)

Időtartam: 1.5 – 2 óra

Szükséges: kényelmes cipő, feltöltött mobiltelefon, mobilinternet, GPS, a telepített Pokémon Go játék. A séta ingyenes, a végén lehetőség nyílik majd adományozásra.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?