6500 euróra pályázhatnak a munka jövőjéről szóló interdiszciplináris művészeti projektek

10 művészeti projektet támogat egyenként 6500 euróig a Kolozsvári Kulturális Központ Work Upside Down című programja. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap forrásaiból finanszírozott kiírás célja a nagyközönség számára hozzáférhető párbeszéd indítása arról, hogy mit fog jelenteni a jövőben a munka.

Hogy változnak a munkával kapcsolatos rituálék egy automatizált környezetben? Hogy néznek majd ki a munkahelyek? Milyen készségeket kellene fejlesztenünk ahhoz, hogy megfeleljünk az új munkakörnyezet igényeinek? Ehhez hasonló kérdésekből indulhatnak ki a pályázó művészek a kiírás szerint.

Ahhoz, hogy jól tudjuk venni az elkerülhetetlen változásokkal és bizonytalansággal járó akadályokat, számba kell vennünk a munka jövőjével kapcsolatos lehetőségeket, forgatókönyveket. A művészeket arra kérik, hogy teremtsék meg a fiktív kontextust ahhoz, hogy a jövőt „gyakorolhassuk”, majd szabadon alakíthassuk, fogalmazott Rarița Zbranca, a Kolozsvári Kulturális Központ programigazgatója, a Work Upside Down társkurátora.

A pályázatra interdiszciplináris terveket várnak a vizuális művészetek, médiaművészet, előadóművészet, zene, irodalom, stb. területéről. Bátorítják az interaktív és immerzív formátumok használatát, vagy az olyan innovatív megközelítéseket, mint a narratív installációk, szenzoriális tapasztalatok, szerepjátékok, fiktív tárgyak tervezése, időkapszulák. A megvalósuló projektekből október 1. és november 30. között kiállítást szerveznek Kolozsváron.

A kiírásra romániai és más európai országokból származó művészek is jelentkezhetnek március 2-ig, egy online formanyomtatvány kitöltésével.

A pályázat a Cluj Future of Work projekt része, amelyet a Kolozsvári Kulturális Központ a polgármesteri hivatallal közösen indított, további helyi szervezetek közreműködésével.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?