Galambos Lilla játssza Madeleine szerepét a Bál a Savoyban című előadásban

A neves koloratúrszopránnal, Galambos Lillával a főszerepben játsszák vasárnap este 18 órától a Bál a Savoyban című operettet a Kolozsvári Magyar Operában. A fordulatokkal teli, játékosságban és humorban bővelkedő revüoperettet Szabó Emese állította színpadra. A produkciót Incze G. Katalin dirigálja.

 A Bál a Savoyban világhódító útja 1932-ben Berlinben kezdődött. Az ősbemutatón maga a szerző, Ábrahám Pál vezényelt. A siker után gyors egymásutánban műsorra tűzték Európa csaknem valamennyi fővárosában Londontól Bécsig.

Az elmúlt években a Kolozsvári Magyar Opera szinte minden évadban játszotta az operettet kirobbanó sikerrel. Az intézmény most újra műsorra tűzi a darabot, amelynek népszerű slágereit (Toujours l'amour, Tangolita, My golden baby, Kicsike vigyázzon, egyszer nagymama lesz), biztosan minden korosztály jól ismeri.

 Galambos Lilla koloratúrszoprán Bécsben kitűnő eredménnyel végezte el a Konzervatóriumot Margarita Kyriaki Wagner (Görögország, Ausztria) tanítványaként. Későbbi mesterei Keönch Boldizsár (Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, Rádió Énekkar), Szép Ilonka (Volksoper, Staatsoper, Bécs) és Raimondi Ildikó (Musikuniversität, Staatsoper, Bécs). Az Egyesült Államokban található Wyoming Seminary-ben részesült ösztöndíjas képzésben. Tanulmányait mesteri diplomával zárta a Magyar Táncművészeti Főiskolán.

Kimaradt?