Kezdődik a POSZT fesztivál

Csütörtökön  kezdődik a 15. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT). A magyar színházi világ legnagyobb eseményeként számon tartott fesztivál versenyprogramjában 10 előadás szerepel, de a közönséget számos off-programra is várják.

A tíznapos találkozót Udvaros Dorottya színművész, a POSZT díszvendége nyitja meg a Színház téren, ahol Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára és Páva Zsolt, Pécs polgármestere mond köszöntőt.

A fesztivál díjaiért eredetileg 14 produkció versengett volna, de az eredeti zsűri tagjainak kiválasztása körül kialakult vita kapcsán az Örkény István Színház, a STEREO Akt és a Szputnyik Hajózási Társaság úgy döntött: a versenyprogramba beválogatott előadásaikat játszani fogják ugyan Pécsett, de a versenyben nem vesznek részt.

A POSZT-ot hagyományosan nagy érdeklődés kíséri, a jegyek döntő többsége elfogyott. A tapasztalatok alapján a fesztivál mintegy 50 ezer látogatót vonz, nemcsak a rendezvényhelyszínek, hanem a pécsi szállodák és éttermek is megtelnek vendégekkel.

Kimaradt?