Újabb pályázatot hirdet a Filmtett tábor

A Filmtett meghirdette idei filmalkotó tábora második pályázatát: a rendezők után most animációs rendező és mozdulattervező, rendezőasszisztens, operatőr és segédoperatőr, vágó, hangmérnök, gyártásvezető-producer, színész, kritikus csoportokba várják a jelentkezőket.

A tábor idén is visszatér a nyárádszentlászlói helyszínre, és augusztus 4. és 14. között szervezik meg. A teljes pályázati felhívás itt olvasható

A tábor lehetőséget biztosít arra, hogy fiatal tehetségek betekintést nyerjenek a filmkészítés, valamint a filmről való írás gyakorlatába, egy-egy kapcsolódó szakmára/alkotói tevékenységre, és akár hosszútávra szóló, későbbi együttműködéseket is lehetővé tevő ismeretségeket kössenek. A képzést elismert hazai és magyarországi szakemberek vezetik. Köztük van többek közt Hajdu Szabolcs filmrendező, Tóth Zsolt operatőr, Kornis Anna vágó és Török-Illyés Orsolya színésznő.

Visszatérő csoportvezető a két animációs filmrendező, Patrovits Tamás és Bertóti Attila, valamint a producer-gyártásvezető csoport munkáját irányító Durst György és a hangmérnök Várhegyi Rudolf és Lukács Péter Benjámin. Utóbbi társa lesz a szakmában az elmúlt években befutott Lukács Péter Benjámin, aki maga is tanulni érkezett pár éve a táborba.

A filmkritikusok elméleti előadásait Margitházi Beja filmtörténész tartja, a gyakorlati munkát - a kritikaírást és a tábori lap szerkesztését - a Filmtett szerkesztője, Jakab-Benke Nándor irányítja, idén másodszor.

A rendezőcsoport pályázata már tavasz elején lezajlott, a 9 befutót május 7. és 10. között várják Kolozsvárra egy intenzív forgatókönyvfejlesztő hétvégére - itt Török Zita, Kovács M. András és Lovas Balázs látja majd el őket útmutatással. Közülük 4 pályázó filmje foroghat le a tábor idején.

A tábor idei központi motívuma a TÜKÖR (tavaly a hinta, tavalyelőtt a kapu volt). További információ a tabor@filmtett.ro email címen, valamint a következő telefonszámokon: +40 742 017 640, +40 728 262 023.

Kapcsolódók

Kimaradt?