Filmtett-pályázat kezdő forgatókönyvíróknak és rendezőknek

A Filmtett Egyesület 14. alkalommal hirdeti meg nyári filmes alkotótáborát. Akárcsak tavaly, idén is két részre osztották a pályázati időszakot: most csak a forgatókönyvíró-rendező csoport számára írnak ki pályázatot, amelynek 9 nyertesét ingyenes forgatókönyv-fejlesztői gyorstalpalóval segítikmajd filmje előkészítésében.

A forgatókönyv-fejlesztő hosszúhétvégét május 7. és 10. között tartják Kolozsváron, a mentorok –  Török Zita és Kovács M. András – mindketten gyakorló forgatókönyvírók és dramaturgok.

A filmtervek idei témája a tükör,

ehhez a motívumhoz kell a fogalom bármilyen szorosabb vagy átvittebb értelmében kapcsolni a forgatókönyveket. Részletek itt. 

A 9 közül 4 rendező lehetőséget kap arra, hogy filmjét a többi táborlakóval együtt dolgozva és tanulva (és szórakozva) leforgassa a 14. Filmtett Workshop keretében. A végcél az, hogy augusztus 4. és 14. között Nyárádszentlászlón zajló alkotótábor utolsó estéjére a tükör vezérmotívum alapján egy szkeccsfilm álljon össze.

A pályázat határideje: 2015. március 8. A pályázati anyagokat a tabor@filmtett.ro címre várják.

A teljes pályázati felhívás itt. 

„A tábor további csoportjainak a meghirdetése márciusra várható. A workshop szerkezete alapvetően változatlan lesz, jelenleg a csoportvezetőkkel egyeztetünk” – írják a Filmtett tábor szervezői.

Kapcsolódók

Kimaradt?