Bemutató előtt a Tompa Miklós Társulat

Pierre Beaumarchais Figaro című vígjátékát készül bemutatni a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata április 30-án 19 órakor a nagyteremben.

A bemutatót beharangozó sajtótájékoztatón jelen volt Keresztes Attila rendező, a címszerepet játszó Galló Ernő, Almamiva grófot alakító Bokor Barna, valamint Gáspárik Attila igazgató, aki Antoniot alakítja az előadásban.

A jelenlevők elmondták, az évad utolsó nagyszínpadi produkciójára készülnek Beaumarchais legjátszottabb darabjával, amelyet a 14 éven felüli nézőknek szánnak. „Ha a közönség is annyit fog szórakozni, amennyit mi a próbafolyamat alatt, akkor nyert ügyünk van, de ha csak fele annyit, akkor is” – mondta Bokor Barna. A vígjátéki szerep nem könnyű feladat, időre volt szükség, amíg kikristályosodott, hogy milyen is Figaro – fogalmazott a címszereplő, Galló Ernő.

A díszletet nem úgy kell elképzelni, mint a 250 évvel ezelőtti díszlet rekonstruálását, de nincs is arra szükség, hiszen a művészet annyit tanított bennünket, hogy rokokó tobzódás mai térben is meg tud lenni – mondta a díszlettervező, Fodor Viola.

Nagyon sok zene lesz a darabban, a zeneszerző és korrepetitor a társulat legifjabb színésze, Boros Csaba. 

Kimaradt?