Hatalmas sikernek örvend Kínában a 100 Tagú Cigányzenekar

Háromszor hívta vissza a sanghaji közönség a 100 Tagú Cigányzenekart kedd esti koncertjén, amelyet hosszú percekig tartó vastapssal köszöntek meg az együttesnek.

A zenekart a kínai közönségtől igen szokatlan módon, vastapssal, állva ünnepelték a sanghaji Keleti Művészetek Központjában adott kétórás koncert után.

Az este többek közt Liszt Ferenc Magyar rapszódiájának, Erkel Ferenc Palotásának, Johannes Brahms Magyar táncainak dallamai csendültek fel, de az együttes a csárdással és a hagyományos roma zene elemeivel is megismertette a közönséget.

A kínai és külföldi vendégek szintén nagy tapssal fogadták Buffó Rigó Sándor és Lendvai Csócsi József prímás, valamint Ökrös Oszkár cimbalomművész szólószámait is. Az estét a zenekar invitálására a közönség tagjaival "közös" éneklés zárta, számos vendég dúdolva hagyta el a koncert helyszínét.

Sanghajt megelőzően a 100 Tagú Cigányzenekar egy nemzetközi művészeti fesztiválon vett részt Hongkongban, majd vasárnap Pekingben, a Nemzeti Előadóművészeti Központban adott koncertet.

Kimaradt?