Nemzetközi fesztiválra indul az Osonó

Zsámbéki és monacói fellépéssel indul az Osonó hathetes európai turnéja, tájékoztatta a maszol.ro-t Fazakas Misi. A sepsiszentgyörgyi színházműhely vezetője szerint augusztus 20. és szeptember 30. Között egy 8 országot érintő  Európai turnén vesznek részt az „Ahogyan a víz tükrözi az arcot” című előadással. Elsőként a Zsámbéki Nyári Színház meghívásának tesz eleget a társulat, majd augusztus 24. és 28. között a monacói Amatőr Színházi Világfesztiválon kerül bemutatásra az előadás. Fazakas Misi emlékeztetett, hogy Zsámbékra már többször hívták meg az Osonó előadásait az előző években is. A mostani, 30. ünnepi évad alkalmával - amelyet a nemrég elhunyt igazgató, Mátyás Irén emlékének szenteltek a szervezők - megtiszteltetés, hogy felléphet az Osonó a Színházi Bázison.

A sepsiszentgyörgyi társulat ezt követően Monacóba utazik, a Nemzetközi Amatőr Színházi Egyesület által négyévente megszervezett Amatőr Színházi Világfesztiválra, amelyet 1952-ben hoztak létre, és 1957 óta Monaco hercegének patronátusát élvezi. Idén augusztus 19. és 28. között kerül sor a fesztivál 15. kiadására, amelyre az Osonó Színházműhely „Ahogyan a víz tükrözi az arcot” című, több mint 200 alkalommal játszott előadását is beválogatták. A fesztivál keretén belül a Nemzetközi Amatőr Színházi Egyesület megtartja a Világkongresszusát is. A fesztiválon összesen 48 előadás, 8 kollokvium és 2 műhelyfoglalkozás lesz.

Az Osonó a Monacói Théâtre des Variétés-ben fog fellépni augusztus 25-én és 26-án este, olyan országok társulatai mellett, mint Dél-Afrikai Köztársaság, Németország, Ausztria, Banglades, Belgium, Kína, Dánia, Spanyolország, Észtország, Amerikai Egyesült Államok, Finnország, Franciaország, Izrael, Olaszország, Japán, Litvánia, Marokkó, Cseh Köztársaság, Anglia, Szingapúr, Szlovákia, Szlovénia és Svédország. A turné folytatásaként, franciaországi, németországi, magyarországi, szlovéniai, olaszországi, horvátországi és szerbiai helyszíneken mutatja be a sepsiszentgyörgyi társulat az előadást.

Mint arról beszámoltunk, az osonósok múlt hónapban tértek haza kéthónapos távol-keleti turnéjukról, az elmúlt hetekben két nemzetközi drámatábort szerveztek, most pedig Európai turnéra indulnak. Sepsiszentgyörgyön várhatóan szeptembertől kezd játszani a társulat, amelynek tervei szerint ősszel saját székházat is avatnak a háromszéki megyeszékhelyen. 

Kimaradt?