Elmaradnak az augusztusi nagy rendezvények Nagyváradon

Elmarad az augusztusra tervezett Nagyváradi Magyar Kulturális Napok, és a várban megtartott Nagyváradi Középkori Fesztivált is lefújták. Mindkét esemény nagyszámú érdeklődőt vonz, és a jövőbeli lazítások mellett sem tudnák azokat úgy megszervezni, hogy elérjék az eddigi hatást, áll a szervező Nagyváradi és a Régió Turizmusfejlesztési Egyesülete (APTOR) közleményében.

A középkori fesztiválra ráadásul évente sok külföldi, nemcsak európai fellépő érkezett, sok volt az interaktív program, melyeket a járványügyi előírások betartásával nem lehet megtartani, áll a közleményben.

A Nagyváradi Magyar Kulturális Napokról egyébként tavaly döntötték el, hogy azt augusztusban szervezik meg, addig szeptemberben tartották a rendezvényt.

Az APTOR áprilisra, májusra, júniusra és júliusra tervezett rendezvényeinek egy részét már lemondták vagy átidőzítették. A helyi tanács elé terjesztett határozattervezet szerint az évi költségvetésükhöz a váradi önkormányzat 2,5 millió lejjel kevesebbel járul hozzá az elmaradt rendezvények miatt. Az elmúlt hónapokban többek között Ifj. Rimanóczy Kálmán szobrának avatása, a Gaudemus Könnyvásár, a Street Food Fesztivál maradt el, s a határozattervezetből az is kiderült: lemondtak például a gyermeknapi rendezvények és a szeptember elejére tervezett Nemzetközi Zenei Fesztivál megtartásáról is.

(Címlapfotó: festivalulmedievaloradea.ro)

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?