banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Rendőrújoncok nagy csoportjába hajtott egy autós Kaliforniában, sokan megsérültek

Nem találtak szándékosságra utaló jelet | Fotó: foxla.com

Kaliforniában rendőrségi újoncok sportoló csoportját gázolta el egy autós szerdán, öt ember életveszélyes sérüléseket szenvedett – közölték a helyi hatóságok.

A Los Angeleshez közeli Whittier városában a kiképzésen lévő újoncok épp reggeli futáson voltak, amikor egy 22 éves férfi autóval közéjük hajtott. A helyszínelés eredményeiről beszámoló Alex Villanueva megyei seriff elmondta, hogy nem találtak féknyomot az ütközés helyén, a balesetet okozó autós valószínűleg rossz irányból hajtott az utcába.

A Los Angeles megyei rendőrség közleménye szerint összesen 25-en sérültek meg, öt ember van válságos állapotban, négyen közepes, 16-an könnyű sérüléseket szenvedtek. Az autót vezető férfit – aki szintén megsérült – őrizetbe vették.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A hatóság feltételezése szerint baleset történt, szándékosságra utaló jelet nem találtak, és az autós alkoholtesztje is negatív lett. A seriff hivatala azt is közölte, hogy az újoncok csoportjában 75 ember volt, akik a 22 hetes kiképzés során szokásos reggeli futást végezték. A helybéliek a Fox 11 televíziónak arról számoltak be, hogy a közeli két rendőrakadémia hallgatói gyakran futnak a környéken nagyobb csoportokban, fényvisszaverő ruházatot viselve.

Kapcsolódók

Kimaradt?