banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Putyin: az orosz erők eddig nem vetettek be kazettás bombát, de válaszként megteszik

Oroszország mind ez idáig nem vetett be kazettás bombát Ukrajnában, de fenntartja magának a jogot ahhoz, hogy ha ilyen fegyvert vetnek be az orosz erők ellen, akkor hasonlóan vágjon vissza – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz állami televízió vasárnapi, Moszkva. Kreml. Putyin című heti műsorában közzétett interjúban.

Leszögezte: Oroszországnak „kellő mennyiségű kazettás bombája van raktáron”. Egyúttal bűncselekménynek nevezte, hogy Ukrajna is hozzájutott ilyen fegyverekhez. Kijev az Egyesült Államoktól kapott kazettás bombákat, az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön erősítette meg, hogy a szállítmány megérkezett Ukrajnába.

Fotó: Agerpres/EPA

A kijevi kormány közölte, hogy ezeket a lőszereket csakis a „megszállók elűzésére” fogja használni saját területén, és lakott területen nem fogja bevetni.

Putyin a vasárnap közzétett interjúban úgy vélte, hogy Washington azért adott ilyen lőszereket Ukrajnának, mert a nyugati országok már nem képesek ellátni a kelet-európai országot megfelelő hagyományos fegyverekkel.

A kazettás bombákat több mint 100 országban betiltották, mert veszélyt jelentenek a civil lakosságra is, de ezt az egyezményt sem az Egyesült Államok, sem Oroszország, sem Ukrajna nem írta alá.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?