Orbán Viktor: „no migration, no gender, no war"

A nemzet a Nyugat nagy találmánya, a szabad világ szíve közepe, de a szabad világ minden nemzete támadás alatt áll - mondta Orbán Viktor Budapesten, a Konzervatív Politikai Akció Konferencián csütörtökön (CPAC).

Fotó: MTIA magyar miniszterelnök a kétnapos tanácskozás nyitónapján közölte: a nemzet a nyugati világ Achilles-sarka is egyben, és ha a nemzetek elpárolognak, szétbomlanak, elrozsdásodnak, akkor elvész a szabad élet lehetősége, a Nyugat elbukik. „Mindannyian támadás alatt állunk Európában éppúgy, mint Amerikában” – mondta a kormányfő, hozzátéve: a támadás nem gazdasági természetű, „biológiai fegyverrel van dolgunk, vírustámadást indítottak ellenünk, és ez a vírus a nyugati világ legsebezhetőbb pontját, a nemzetet támadja”.

A népakarat a progresszív erők legfőbb gyengesége

A népakarat, vagyis maga a demokrácia a progresszív erők legfőbb gyengesége, „itt lehet megfogni őket” – folytatta Orbán Viktor. A magyar kormányfő hangsúlyozta, a progresszív vírus ellenszere itt van Magyarországon, mindenki számára hozzáférhető, minden variáns ellen véd, szabadon vihető, egy „kis lokális hangolással” bárhol működik és mellékhatása sincs.

„Annyi az egész, hogy választás előtt hatalmas betűkkel és jól láthatóan fel kell írni a zászlóra: „no migration, no gender, no war" (nem a migrációra, nem a genderre, nem a háborúra)” – fogalmazott Orbán Viktor. Emlékeztetett, a magyarok megállították a migrációt a határnál, betiltották az iskolai genderpropagandát és megalkuvás nélkül dolgoznak a békéért, „és a dolog működik”.A miniszterelnök hozzátette, az emberek érzik, hogy a „bőrükre megy a játék”, azt a politikai erőt támogatják, amely az egész nemzetet védi és érdekeiket képviseli.

Orbán  visszasírja Donald Trumpot

Ha Donald Trump vezetné Amerikát, ma semmilyen háború nem sújtaná Ukrajnát és Európát - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a CPAC Magyarország konferencián csütörtökön és azt kérte: „Térjen vissza elnök úr, és tegye naggyá ismét Amerikát, és hozzon nekünk békét!”

Orbán Viktor az Alapjogokért Központ által szervezett, Együtt erő vagyunk! című rendezvényen kijelentette, az illegális migráció lényege a nemzeti közösség lerombolása, szétbontani a nemzeti állam működéséhez szükséges kulturális alapot és ugyanez a célja a woke mozgalomnak és a genderpropagandának. Ezek pontosan olyanok, mint régen a kommunizmus volt, mesterségesen kisebbségekre szabdalják a nemzetet, hogy aztán viszályt szítsanak a csoportok között, ez a hatalmuk bázisa - fejtette ki.

A kormányfő hozzátette: a nyugati nemzeteket a progresszív külpolitika is veszélyezteti, amely mindig háborúba sodor bennünket. A színes forradalmak a szabadság jelmondatával indultak, liberális, progresszív átneveléssel, emberjobbítással folytatódtak, majd káosz és magára hagyott országok miatti szégyen maradt utánuk - fogalmazott.

Matt Schlapp: az Egyesült Államok akkor lehet sikeres, ha ragaszkodik a valláshoz és a hagyományos értékekhez

Az Egyesült Államok csak akkor lehet sikeres, ha ragaszkodik a valláshoz és hagyományos értékeihez - mondta Matt Schlapp, az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) elnöke csütörtökön a budapesti Konzervatív Politikai Akció Konferencián (CPAC Hungary) elhangzott nyitóbeszédében.

Napjainkban az Egyesült Államok gazdasági és kulturális kihívásokkal szembesül - magyarázta Schlapp. „Ilyenkor az a probléma, hogy nemcsak a saját országunk ügyeit szoktuk elszúrni, hanem másokéit is” – tette hozzá.

Az amerikaiak csak akkor lehetnek sikeresek, ha a erőt tudnak meríteni a vallásból és a hagyományos értékeikből - hangsúlyozta. Világhatalomként hamar lejárhat az időnk, ha folyamatosan azon vagyunk, hogy felszámoljuk azokat az alapokat, amelyeken demokráciánk nyugszik - jegyezte meg, hozzáfűzve, hogy a baloldal mindent megtesz annak érdekében, hogy tönkretegye ezeket az alapokat. Schlapp aláhúzta: ennek ellenére "kitartunk, túlélünk, nem adjuk fel a küzdelmet", és "nem engedjük, hogy tönkretegyék a civilizációt".

Garibasvili: a világ változik, és soha nem lesz már ugyanaz

Irakli Garibasvili grúz miniszterelnök nyitóbeszédében kiemelte: az elmúlt években több válság rázta meg a világot, és ezekben a nehéz időkben az univerzális, hagyományos értékek adhatnak erőt. A kormányfő hangsúlyozta: a világ változik, és soha nem lesz már ugyanaz. A változásokat egyedül nehéz átvészelni, ezért egységre van szükség és együttműködésen alapuló globális konszolidációra, amely egy új és igazságos rendet hozhat létre - tette hozzá.

Irakli Garibasvili szerint ehhez az egységhez az univerzális, hagyományos értékekből meríthetünk erőt, amelyek átszövik kultúránkat, történelmünket és mindennapjainkat. A grúz miniszterelnök a hitet, a szabadságot, a méltóságot, az igazságot, a családot, a hazát, a polgártársak szeretetét és a jobb jövőben való reményt nevezte meg ilyen értékként.

Garibasvili figyelmeztetett, hogy a gyökértelen embert könnyebb irányítani, és hamis igazságokkal eltéríteni, ezért "ezekben a nehéz időkben legfontosabb fegyvereink az alapvető keresztény családi értékeink". A kormányfő elmondta: hazája, Grúzia egyedi ország, sokszínű kisebbségekkel, amely az elfogadásra és a békés együttélésre épül, és „jogos helye Európában van”.

Babis: Brüsszel mindentől elrugaszkodott elefántcsonttoronnyá vált

Brüsszel egy mindentől elrugaszkodott elefántcsonttoronnyá vált, ahol a bürokraták megmondják, hogy hogy éljünk, mit együnk és hogyan gondolkodjunk - jelentette ki Andrej Babis korábbi cseh miniszterelnök.

Brüsszelből támadják a nemzeti szuverenitást, a szólásszabadságot, a józan paraszti észt, az ideológiamentes oktatást, a konzervatív értékeket, hagyományainkat és életmódunkat - mutatott rá Babis. Ezért harcolnunk kell, meg kell mentenünk az Európai Uniót gyermekeink és a következő nemzedékek számára - tette hozzá az egykori kormányfő.

Andrej Babis szerint bár az Európai Unió nagy potenciállal rendelkezik, hiányzik a vezetés, és a politikusok saját érdekeikkel, pozíciójuk megerősítésével foglalkoznak.

Több száz magasrangú vendég, hatvan tekintélyes külföldi előadó. Több száz magasrangú vendég, hatvan tekintélyes külföldi előadó érkezett öt kontinens húsz országából Budapestre, a csütörtökön kezdődő kétnapos CPAC Magyarország konferenciára - közölte a tanácskozást szervező Alapjogokért Központ szerdán a Facebook-oldalán. A bejegyzés szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök, a rendezvény főszónoka mellett elfogadták a meghívást hivatalban lévő és korábbi kormányfők, európai pártelnökök és európai parlamenti képviselők is. Érkezik két amerikai kongresszusi képviselő, volt és leendő szenátorok - Rick Santorum és The Kari Lake -, valamint az Egyesült Államok korábbi igazságügyi minisztere és legfőbb ügyésze mellett tagállami miniszterek, szövetségesek Mexikótól Izraelen át Japánig.

Kapcsolódók

Kimaradt?