Nemzeti régiók: Szlovéniában is sikerült összegyűjteni az aláírásokat

Spanyolország után Szlovéniában is összegyűltek vasárnap estére a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által a nemzeti régiók védelmében indított európai polgári kezdeményezés sikeréhez szükséges minimális számú aláírások  – közölte portálunkkal az írdalá.hu kampányfőnöke.

Tájékoztatása szerint Pesty László most Lettországba utazik „meggyőzni a még kétkedő, és jogfosztottságban élő orosz közösség politikai vezetőit és influencereit, hogy húzzanak bele, mert a maradék pár nap elég ahhoz, hogy a lett limitet is lepakoljuk a brüsszeli könyökvédősök orra elé”.

A kampányfőnök közölte azt is, hogy a hétvégén a véghajrában egy óriási online koncerttel készülnek megünnepelni Budapesten a székelység talán legnagyobb 21. századi sikertörténetét. „Jobboldali, baloldali és független művészek jönnek előadni, hogy megmutassák, van még összefogás Magyarországon. Ha olyan az ügy, ami mentén össze lehet fogni. És nagyon úgy tűnik, a székely ügy olyan” – írta Pesty László.

Mint ismert, a polgári kezdeményezést a 27 uniós tagország közül legalább hétből származó, legkevesebb 1 millió uniós polgárnak kell aláírásával támogatnia. A hét tagállam mindegyikében össze kell gyűjteni az adott országra vonatkozó minimálisan szükséges számú aláírást.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Az írdalá.hu kampánycsapatának korábban sikerült összegyűjtenie több mint 1 millió aláírást, de csak hat országban: Magyarországon, Szlovákiában, Romániában, Litvániában, Horvátországban és Svédországban. Az elmúlt hetekben Spanyolországban zajlott a gyűjtés, és szombatra meglett a minimális számú aláírás. Ám a munkát folytatják Szlovéniában és Lettországban a február 7-ei határidőig.

Kapcsolódók

Kimaradt?