Felhívás: ez az utolsó esély az őshonos kisebbségek európai védelmére!

A nemzeti régiók védelmében indított európai polgári kezdeményezés sikere az utolsó esély arra, hogy uniós jogszabály biztosítsa az őshonos kisebbségek védelmét az EU-ban. Ezért Pesty László, az írdalá.hu kampányfőnöke arra kér mindenkit, hogy február 7-ig tegyen meg mindent a kezdeményezés sikere érdekében.

Mint ismert, a Székely Nemzeti Tanács által a indított európai polgári kezdeményezés iktatásához a 27 uniós tagország közül legalább hétből származó, legkevesebb 1 millió uniós polgár aláírására van szükség. A szükséges számú aláírás összegyűlt, de csak hat országban.

Jelenleg Spanyolország tűnik a legesélyesebbnek, hogy összegyűljenek az aláírások, ezért Pesty László néhány kollégájával Katalóniában és Baszkföldön kampányol. Mostanáig a szükséges aláírások 83 százalékát. gyűjtöttek össze. A szignók leadási határideje február 7-ike.

Szerkesztőségünkbe eljuttatott felhívásában Pesty László emlékeztetett: pár nappal ezelőtt Brüsszel megsemmisítette a Minority SafePack kezdeményezést. Felhívta a figyelmet arra, hogy nemzeti régiók védelmében indított kezdeményezés írdalá.hu/signiteurope.com kampánya immár egyedüliként próbálja elérni, hogy uniós jogszabály biztosítsa az őshonos kisebbségek védelmét az EU-ban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

„Három hetünk maradt arra, hogy kipipáljuk a 7. országot, az utolsót, ami ahhoz kell, hogy elérjük az érvényességet, és ezzel fenntartsuk a reményt, hogy a székelyek, és velük Európa többi őshonos nemzeti kisebbségei harcba szállhassanak még jogaikért és megmaradásukért. Ennek tükrében arra kérem minden, a kontinens sorsáért felelősséget érző honfitársamat, hogy a következő 3 hétben tegyen meg mindent annak érdekében, hogy legalább a mi kezdeményezésünk esélyei ne vesszenek el!” – olvasható a felhívásban.

Pesty László a politikai szereplők, a kultúra prominensei, a sportolók és a gazdasági aktorok segítéségét is kéri. „Rendkívül fontos, hogy bár megvan az egymillió online aláírásunk, itthon is, és Európában is minél többet gyűjtsünk össze, hogy a kezdeményezésnek minél nagyobb lobbiereje legyen. Minél többen vagyunk, annál inkább csökken az esélye annak, hogy Brüsszel cinikus politikusai ezt a kezdeményezést is lesöpörjék az asztalról” – írja a petíció kampányfőnöke.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?