Nemzeti régiók védelme: Baszkföldön folytatják a kampányt az aláírásokért

A nemzeti régiók védelmére indított európai polgári kezdeményezés írdalá.hu kampányának véghajrájában, pénteken Pesty László kampányfőnök a baszkföldi Bilbaóban kérte az ottani politikusok segítségét ahhoz, hogy aláírásgyűjtésünk sikeres legyen, és meglegyen a hetedik támogató ország is.

Mint korábban írtuk, a szükséges egymillió aláírás már összegyűlt, és megvan hat országból (Románia, Szlovákia, Magyarország, Horvátország, Litvánia, Svédország) is az előírt minimum aláírásszám. Ha február 7-éig kipipálják a hetedik országot is, akkor a Minority SafePack brüsszeli elbukása után még egy érvényes európai polgári kezdeményezés segítheti az unió kisebbségben élő nemzeteit a megmaradásban.

Pesty László stábjával két napot Katalóniában, Barcelonában töltött. Pénteken Baszkföldön, Bilbaóban kampányolt, ahol csatlakozott hozzá Juhász Hajnalka országgyűlési képviselő, a KDNP és az Országgyűlés külügyi bizottságának alelnöke is.

„Erőt kell merítenünk abból a csalódottságból, amelyet a Minority SafePack elbuktatása miatt érzünk, és biztos, hogy 800 ezer székely és 50 millió, kisebbségben élő európai polgár nevében sikerre fogjuk vinni kezdeményezésünket!” – írta közleményében Pesty László.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Spanyolországban jelenleg a szükséges aláírások 87 százalékát gyűjtötték össze, így nagy valószínűséggel az ibériai állam lesz a hetedik ország, amely támogatja a kezdeményezést.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?