Nemzeti régiók: Spanyolországban is összegyűlt a szükséges számú aláírás

 

FRISSÍTVE - Összegyűltek szombat estig Spanyolországban a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által a nemzeti régiók védelmében indított európai polgári kezdeményezés sikeréhez szükséges aláírások  – olvasható az írdalá.hu kampány Facebook-oldalán.

Mint ismert, a polgári kezdeményezést a 27 uniós tagország közül legalább hétből származó, legkevesebb 1 millió uniós polgárnak kell aláírásával támogatnia. A hét tagállam mindegyikében össze kell gyűjteni az adott országra vonatkozó minimálisan szükséges számú aláírást.

Az írdalá.hu kampánycsapatának korábban sikerült összegyűjtenie több mint 1 millió aláírást, de csak hat országban: Magyarországon, Szlovákiában, Romániában, Litvániában, Horvátországban és Svédországban. Az elmúlt hetekben Spanyolországban zajlott a gyűjtés, és szombatra meglett a minimális számú aláírás. Ám a munkát folytatják Szlovéniában és Lettországban a február 7-ei határidőig.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

„Ebben a pillanatban elértük a 100%-ot Spanyolországban, ami azt jelenti, hogy sikerült elérni a hetedik országban a minimális küszöbértéket! Minden egyes állampolgárnak köszönjük munkáját, támogatását, amivel elősegítette sikerünket! A munkát folytatjuk! Mindent megteszünk, hogy még legalább egy-két országot kipipáljunk! Segítsetek ebben! Szlovénia, Lettország bízunk Benned, bízunk Bennetek kedves barátaink!” – olvasható a Facebook-bejegyzésben.

SPANYOLORSZÁG 100% >>> www.irdala.hu Kedves Barátaink! Ebben a pillanatban elértük a 100%-ot Spanyolországban, ami azt...

Közzétette: Írdalá.hu – 2021. január 30., szombat

Az írdalá.hu kampányfőnöke, Pesty László korábban felhívást tett közzé, amelyben emlékeztetett: A nemzeti régiók védelmében indított európai polgári kezdeményezés sikere az utolsó esély arra, hogy uniós jogszabály biztosítsa az őshonos kisebbségek védelmét az EU-ban. Ezért arra kért mindenkit, hogy február 7-ig tegyen meg mindent a kezdeményezés sikere érdekében.

SZNT: ez erkölcsi tőkét jelent

Az SZNT megerősítette: vasárnap a nemzeti régiókért indított polgári kezdeményezés spanyolországi támogatóinak száma túllépte a 40500-at, így elméletileg minden feltétel teljesült ahhoz, hogy a polgári kezdeményezés sikeres legyen. A szervezet megköszönte a Katalán Nemzetgyűlés (Assemblea Nacional Catalana), az Együtt Katalóniáért Koalíció (Junts), a Katalán Köztársaság Tanácsa (Consell Per la República Catalana), a katalán Nyelvi Platform (Plataforma per la Llengua), a Baszk Nemzeti Párt (Euzko Alderdi Jeltzalea), az Elkötelezettség Galíciáért szervezet (Compromiso por Galicia) segítségét.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

„Legyőztünk egy akadályt, ám mértéktartásra intenénk mindenkit, hiszen további munka és feladatok állnak előttünk. Ki kell azt is mondani, hogy a kezdeményezés sikere egy oszthatatlan erkölcsi tőkét jelent. Ennek az erkölcsi tőkének a tulajdonosa a székely nép, a székely autonómiatörekvést képviselő Székely Nemzeti Tanács és Európa különböző nemzeti régióiban élő szabadságszerető népek. Olyan, önálló állam nélküli nemzetek, amelyek úgy akarnak változtatni Európán, hogy ennek a változásnak ne legyenek vesztesei” – olvasható a közleményben.

Az SZNT szerint most a szervezőknek arra kell összpontosítaniuk, hogy további aláírásokat gyűjtsenek azokból az országokból, ahol éppen csak elérték a száz százalékot, és ahol a hatósági hitelesítés kockáztatja az alsó küszöb teljesítését. „További erőfeszítéseket kell tennünk, hogy újabb államokból, más nemzeti régiókat is tudjunk mozgósítani, hiszen fel kell építenünk egy európai mozgalmat, és a kezdeményezés végleges sikerét csak a mozgalom ereje hozhatja el”  – közölte a Székely Nemzeti Tanács.

Kapcsolódók

Kimaradt?