Halálra ítéltek két kábítószercsempészt Kínában

Halálra ítéltek a délkelet-kínai Fucsien tartományban két kábítószercsempészt, aki tengeren akart 400 kilogrammnyi, Délkelet-Ázsiából származó metamfetamint Tajvanra szállítani – jelentette csütörtökön a China News Service (CNS) kínai állami sajtóügynökség.

A ügyben – amelyet a CNS megfogalmazása szerint „nagyszabású műveletben” göngyölítettek fel – további tíz vádlottat, ugyanahhoz a drogcsempész-hálózathoz tartozókat ítéltek tíz évtől életfogytig terjedő börtönbüntetésre. Az ítélet kihirdetésének idejéről annyit lehet tudni a CNS szerint, hogy a közelmúltban történt.

Illusztráció forrása: Pexels

A hálózathoz tartozó bandák 2020 decemberében a part menti tartományban halászokat használtak fel arra, hogy szállítsák a kábítószert Tajvan szigetére. Az ügyben 20 gyanúsítottat tartóztattak le, és lefoglalták a 400 kilogrammnyi metamfetamint, valamint egy halászhajót – idézte a sajtóügynökség a parti őrség egyik, meg nem nevezett tagját.

Kábítószer-kereskedelemért általában halálbüntetést szabnak ki Kínában, de a kivégzettek számát titokban tartják.

A Tajvani-szoros északnyugati partján fekvő Fucsien és Tajvan között mintegy 160 kilométer széles a Tajvani-szoros, és ezen keresztül a helyi bűnözők már régóta csempészik az embereket és az árukat.

A fucsieni parti őrség 2018 júliusa óta kilenc műveletben összesen 3,7 tonna kábítószert foglalt le a CNS szerint.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?