banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Felfüggesztethetik a Romániába szerdán érkező Janssen vakcina használatát az Egyesült Államokban

Az amerikai szövetségi egészségügyi hatóságok kedden azt javasolták, hogy szüneteltessék a Johnson & Johnson egyadagos Covid-19 elleni oltóanyagának használatát, miután hat beoltott személynél vérrögökkel járó ritka rendellenesség alakult ki - írja a Reuters.

A bejelentés egy nappal az első szállítmány Janssen vakcina Romániába érkezése előtt történt. Az oltási kampányt koordináló országos bizottság elnöke, Valeriu Gheorghiță éppen a keddi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy szerdán 60 ezer dózist várnak az egyadagos oltóanyagból.

A Reuters szerint Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központja (CDC) szerdán egyeztet a vakcináról, valamint átnézik azokat az eseteket, amikor az oltott személyeknél vérrögképződés jelentkezett. Mind a hat oltott személy, akinél fellépett ez a szövődmény 18 és 48 év közötti nő volt. Egyikük meghalt, egy másik nebraskai nőt pedig kritikus állapotban szállítottak kórházba.

A CDC és az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) közölte, hogy a mellékhatások jelenleg rendkívül ritkának tűnnek. Április 12-ig több mint 6,8 millió adagot adtak be a Johnson & Johnson vakcinából az Egyesült Államokban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Valeriu Gheorghiță keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a Janssen vakcinát többek között börtönökben használnák Romániában. Az Egyesült Államokrból érkező hírekre reagálva kijelentette: Románia megvárja az Európai Gyógyszerügynökség álláspontját a Johnson & Johnson oltóanyagáról.

(Címlapfotó: Agerpres/EPA)

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?