banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Feleségének álcázva szállt repülőre a Covid-pozitív férfi, de útközben lebukott

Feleségének álcázva szállt fel egy belföldi repülőjáratra egy Covid-pozitív indonéziai férfi, hogy kicselezze a járványszűrést, de még leszállás előtt lebukott, írja a BBC.

A férfi a szeme kivételével teljes arcát elfedő nikábot viselt, és felesége útlevelét, valamint negatív koronavírus-tesztjét mutatta az ellenőrzéskor. Valószínűleg sosem bukik le, ha a repülőút közben nem öltözik vissza szokásos ruháiba, így ugyanis az egyik légiutas-kísérőnek szemet szúrt a turpisság.

A férfit leszállás után letartóztatták, és tesztelték koronavírusra. Az eredmény pozitív lett, így a férfi lakhelyi karanténba került, ám ennek lejártával eljárás indul ellene.

Indonéziában szigorú járványügyi előírások betartásával lehet csak utazni. A délkelet-ázsiai országban közel 50 ezer új fertőzést regisztrálnak naponta. A hivatalos adatok szerint eddig majdnem 3 millióan fertőződtek meg, és több mint 72 ezren meghaltak. A koronavírus gyors terjedésének oka az alacsony átoltottsági arány és a nagyon fertőző delta variáns jelenléte.

(Címlapfotó: Adobe Stock Photo)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?