banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

„Szellemekkel” harcol a koronavírus ellen egy indonéz falu

Eredeti módon próbálja a társadalmi távolságtartás betartására bírni a lakosságot egy jávai falu vezetésre: fehér lepelbe öltözött „szellemekkel” ijesztegetik őket. Nem sok sikerrel, írja az Euronews.

Indonéziában sokan nem tartják be a járvány megfékezéséhez szükséges előírásokat, és már szinte 500-an vesztették életüket az új koronavírus okozta komplikációk miatt.

A Kepuh nevű falu elöljárói az indonéz hitvilágban pocongnak nevezett kísérteteknek öltöztettek be önkénteseket. Azt remélték, hogy a földön rekedt halottak lelkét jelképező, a hagyomány szerint ártalmas „szellemek” otthonmaradásra bírják a falusiakat. Ehelyett a beöltözött önkéntesek inkább felkeltették a lakosság érdeklődését, így naponta több tucat ember gyűl össze, hogy közös fotót készítsen velük, ezzel növelve a fertőzés kockázatát.

 

Az indonéz elnöknek egyébként szintén egyedi ötletei vannak a koronavírus megfékezésére, írja az Euronews: a rockrajongó Joko Widodo ötlete nyomán a lovas- és motorosrendőrök vírus formájú bukósisakkal hívják fel a figyelmet a fertőzésveszélyre. Ezzel szemben kijárási korlátozást nem rendelt el a kormány.

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?