banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Extrém hőség csap le Európára, Romániában is érezni fogjuk

Nagyon magas hőmérsékleti értékekkel búcsúzik a július, és augusztus első napjaiban is 40 Celsius-fok fölött alakul az időjárás, figyelmeztet a sever-weather.eu portál. A hőhullám Európa déli és dél-keleti részét fogja leginkább érinteni.

A hőség eddig sem kímélte a népszerű turistahelyszíneket, a török tengerparton júliusban 40 Celsius-fok feletti értékeket is mértek, de az általában hűvösebb Írországban és Egyesült Királyságban is 30 foknál melegebb volt az elmúlt időszakban, szemlézte a meteorológiai figyelmeztetést a Digi24Forrás: severe-weather.eu

A hónap végén újabb hőhullám csap le a kontinensre, az extrém időjárás várhatóan legalább egy hétig kitart. Ugyanakkor egy hatalmas szaharai porfelhő is elérheti Közép-Európát. A déli és dél-keleti országokat érintő hőhullám következtében a hőmérsékleti értékek a 45 Celsius-fokot is elérhetik, például Dél-Olaszországban.

De a rendkívül száraz és forró idő lecsap Szerbia, Macedónia, Albánia, Bulgária és Görögország egyes régióira is, és Romániában is érezni fogjuk az extrém meleget. Az időjárás miatt újabb erdőtüzek alakulhatnak ki.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?